AMA Supercross Daytona kolo 10 2015

Preslávený automobilový okruh Daytona, kde jazdia autíčka do kruhu pod názvom NASCAR sa zmenil na supercrossový štadión, aby privítal vrcholových atlétov, ktorí bojujú o víťazstvo a o body v tabuľke. Trať bola situovaná viacej do dĺžky, už ako aj v minulých rokoch a je to práve z dôvodu okoloidúcej asfaltovej trate. Preto bolo treba jazdcov sledovať na všetky smery.

450 Finále

Sledovať, kto sa ako prvý dostane zo zákruty hneď za štartom bolo napínavé, pretože sa tam hnali Short, Dungey a Alessi, no každý si vybral inú stopu.Poradie sa veľmi rýchlo vymenilo a pred Dungeyho sa dostal Alessi. Po pár sezónach ale vieme, že Alessi akosi nedokáže tie prvé priečky udržať a tak sa začal postupne prepadať dozadu. V piatom kole bol stále prvý Short, za ním Dungey a tretí sa tlačil Seely. Neviem čoho sa napil Seely, alebo či mu táto trať nejako špeciálne sedela, ale tlačil ako na pílu. Snažil sa použiť nejaké agresívne ťahy na DUngeyho, ale ten sa musel iba pousmiať, veď Dungey sa naťahoval s Villopotom, Reedom, Stewartom, nejaký nováčik môže iba skúšať. A tak to aj doapdlo, Seely išiel v zákrute k zemi a hneď toho využil Baggett, ktorý jazdí v tejto sezóne zatiaľ veľmi rozumne a jeho výsledky sú viac menej konštantné. Siedme kolo prienieslo smolu Alessimu, ten skočil predkom do skoku a preletel cez riadidlá. Odvážať ho musel záchranný tím. Poradie sa priebežne menilo: Short, Dungey, Peick, Baggett, Reed, Seely, Tomac. Millsaps sa pohyboval na desiatej priečke, neuveriteľné, že tento muž porážal hviezdy a teraz mu to akosi nejde. V ôsmom kole sa Dungey nasrdil, zaradil štvorku a doslova priletel ku Shortovi, aby ho akčne obehol. V deviatom kole sa zase chcel Reed posunúť na tretiu priečku, ale v zákrute mu ušiel zadok na motorke a v mihu sekundy stratil niekoľko miest. Preteky sú už za polovicou a so siedmymi kolami do konca to rozbalil Tomac a už bol na treťom mieste. Tomac ako jediný prechádzal rolety ako taká lesná víla, iba po zadnom kolese.Tomac tlačil na teraz druhého Peicka ana Tomaca sa riadne dotiahol Baggett, no Tomac predbehol Peicka a udržal si od tela ešte aj Baggetta. V poslednom kole sa poradie upravilo, medzery medzi jazdcami boli ustálené. Prvý skončil Dungey, druhý Tomac a tretí nováčik Baggett.

Galéria SX450

Výsledky SX Daytona kolo 10– trieda 450

  1. Ryan Dungey
  2. Eli Tomac
  3. Blake Baggett
  4. Cole Seely
  5. Chad Reed
  6. Trey Canard
  7. Jason Anderson
  8. Weston Peick
  9. Davi Millsaps
  10. Broc Tickle

Priebežné bodové umiestnenia SX 450

  1. Ryan Dungey (224bodov/4 víťazstvá)
  2. Trey Canard (184bodov/2 víťazstvo)
  3. Eli Tomac (159bodov/1 víťazstvo)
  4. Ken Roczen (156bodov/2 víťazstvá)
  5. Chad Reed (140bodov/1 víťazstvo)
  6. Jason Anderson (140bodov)
  7. Cole Seely (138bodov)
  8. Blake Baggett (135bodov)
  9. Andrew Short (109bodov)
  10. Justin Barcia (107bodov)

 250 Finále

Musquin ukradol holeshot Booglovi a tým si kontroloval zvyšok štartovného pola za sebou. V treťom kole doslova skočil do cesty Martin Decotisovi a tak sa dostal na 4. miesto. V piatom kole už bol Martin na treťom mieste a Decotis hneď za ním. Päť kôl dokonca padol Nick Gaines mimo trať, no odkráčal po svojich. Do posledného kola sa už poradie nemenil a na pódium sa opäť raz postavili Musquin, Bogle, Martin.

 

Galéria SX250

Výsledky SX Atlanta kolo 9 – trieda 250

  1. Marvin Musquin
  2. Justin Bogle
  3. Jeremy Martin
  4. Joe Savatgy
  5. RJ Hampshire
  6. Jimmy Decotis
  7. Kyle Peters
  8. Anthony Rodriquez
  9. Mitchell Oldenburg
  10. Martin Davalos

Priebežné bodové umiestnenia SX 250 východ

  1.  Marvin Musquin (97bodov/3 víťazstvá)
  2. Jeremy Martin (85bodov/1 víťazstvo)
  3. Justin Bogle (84bodov)
  4. Joey Savatgy (72bodov)
  5. Martin Davalos (56bodov)
  6. Rj Hampshire (54bodov)
  7. Anthony Rodriquez (47bodov)
  8. Vince Friese (46bodov)
  9. Kyle Peters (43bodov)
  10. Jimmy Decotis (42bodov)

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.