AMA Supercross New Jersey kolo 16 2015

Prvý krát v tejto sezóne sa konali preteky počas slnivého popoludnia a nie v noci. Zmena tak vyšla práve na štadión MetLife v E. Rutherforde, časti New Jersey.

450 Finále

Už ani nebolo žiadnym prekvapením, že Andrew Short získal ďalší holeshot pre seba. Údajne štartuje so svojou KTM na treťom prevodom stupni a jeho spojka si nesťažuje. Po chvíli sa dostal do vedenia Seely so svojou červenou motorkou. V druhom kole sa extrémne rýchlo začal dopredu drať Tomac na ďalšej červenej motorke. Dungey sa ale nechcel dať zahanbiť a aj keď mu nejde už o titul, pretože ho už má, ide mu stále o lokálne víťazstvo a tak obehol Barciu aj Shorta a umiestnil sa tak na tretej priečke. Dve miesta pred ním boli červené, to už vieme. Počas celého ôsmeho kola sa Barcia s Baggettom krásne doťahovali a bojovali o 6. miesto. Až v deviatom kole to Barcia neustál, skočil na hranu lavice. Za ním bol však v tesnej blízkosti Baggett a ten napriek tomu že bol rukou aj nohou na brzdách, tak ťukol do zadného kolesa Barciu. To vymrštilo Barciu znovu do vzduchu a tvrdo dopadol nohou medzi koleso a blatník svojej motorky. V desiatom kole sa už Tomac nebezpečne priblížil na Seelyho a so siedmimi kolami do konca to Tomac rozbalil a popri Seelym prefrčal ako raketa. Šesť kôl dokonca a bum, Seelyho obehol šampión Dungey na tom istom mieste, ako Tomac. Do finále si Tomac vybojoval náskok až vyše 10 sekúnd na druhé Dungeyho a až vyše 20 na tretieho Seelyho, to je obdivuhodné. obdivuhodné je aj to, že  Brayton mal problém so svojím plynovým bowdenom, čo sa údajne ešte v supercrosse nestalo, ale to asi niekto ťažko vysvetlí únave materiálu.


Galéria SX450

Výsledky SX New Jersey kolo 16 – trieda 450

1. Eli Tomac
2. Ryan Dungey
3. Cole Seely
4. Blake Baggett
5. Andrew Short
6. Broc Tickle
7. Josh Grant
8. Kyle Chisholm
9. Jason Anderson
10. Weston Peick

Priebežné bodové umiestnenia SX 450

  1. Ryan Dungey (365bodov/6 víťazstiev) – šampión
  2. Eli Tomac (283bodov/3 víťazstvá)
  3. Cole Seely (259bodov/1 víťazstvo)
  4. Chad Reed (212bodov/1 víťazstvo)
  5. Blake Baggett (208bodov)

 250 Finále

Jazdci 250-tok sa opäť vystriedali a teraz jazdia všetci z východu. Musquinovi išlo o veľa, o titul v tejto triede. Mimo to môže Musquin bojovať už iba tento rok v triede 250, nakoľko dosiahol hraničný vek 25 rokov a budúci rok sa nebude už môcť sem zaradiť. Nebol však jediný, kto má zálusk na titul, za ním boli mená ako Bogel (minuloročný šampión) a Martin. A Bogle po štarte získal holeshot, za ním bol Musquin. V šiestom kole z 15 sa stále Bogel držal na prvej priečke, ale Musquin bol tesne za ním. Za Musquinom Savatgy a potom Martin. V ôsmom kole sa začali diať veci! Martin sa dotiahol na Savatgyho a začal boj o tretie miesto. Savatgy nechcel Martinovi nič darovať a aj keď si striedali svoje predné kolesá ale z výjazdu zákruty došlo medzi nimi ku kontaktu a Savatgy vytlačil Martina von z trate. Päť kôl dokonca a Musquin sa pripravil na Bogela, Obehol ho vnútrajškom v zákrute. S tromi kolami do konca sa opäť začali naťahovať o tretiu priečku Martin a Savatgy a s dvomi kolami dokonca to u vyzeralo, že v zákrute sa Martin nahnevá a zavrie Savatgyho, to mu ale nevyšlo a Martin šiel tvrdo k zemi. A finálové kolo prinieslo vytúžený titul Musquinovi, druhé miesto Bogelovi a tretie miesto Savatgymu.

Galéria SX250

Výsledky SX New Jersey kolo 16 – trieda 250 východ

1. Marvin Musquin
2. Justin Bogle
3. Joey Savatgy
4. Jeremy Martin
5. RJ Hampshire
6. Kyle Peters
7. Anthony Rodriguez
8. Mitchell Oldenburg
9. Kyle Cunningham
10. Luke Renzland

Priebežné bodové umiestnenia SX 250 východ

  1.  Marvin Musquin (194bodov/6 víťazstiev)- šampión
  2. Justin Bogle (171bodov/1 víťazstvo)
  3. Jeremy Martin (143bodov/1 víťazstvo)
  4. Joey Savatgy (133bodov)
  5. Rj Hampshire (100bodov)

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.