ROLLS-ROYCE PHANTOM LIMELIGHT pre všetkých, ktorí stoja vo svetle reflektorov

Rolls-Royce Phantom Limelight Collection je určená vybranej skupine ľudí žijúcich na očiach verejnosti a neustále sa pohybujúcich na svetovej scéne. Názov „Limelight“, teda „Žiara reflektorov“, bol inšpirovaný britským vynálezom, ktorý sa stal synonymom slávy. Ide o svetelný jav objavený britským vedcom, vynálezcom a tvorcom prototypov z viktoriánskej éry, sirom Goldsworthym Gurneym, v 20. rokoch 19. storočia. Jeho objav od základov zmenil osvetlenie divadelných javísk v londýnskej Covent Garden a upriamil pozornosť na hercov v hlavných úlohách. Práve v tomto období vzniklo slovné spojenie „v žiare reflektorov“.

„Pri vývoji Rolls-Royce Phantom Limelight Collection naši konštruktéri stvorili synonymum autentického luxusu, pri ktorom brali do úvahy všetky aspekty životného štýlu mocných a verejne známych ľudí, ako napr. každodenné rýchle presuny z jedného stretnutia na druhé,“ vysvetľuje Torsten Müller-Ötvös, výkonný riaditeľ Rolls-Royce Motor Cars. „Výsledkom je krásne, diskrétne vozidlo umožňujúce ľuďom žijúcim na očiach širokej verejnosti pripraviť sa, oddýchnuť si a prísť na miesto určenia štýlovo a luxusne.“

P90180039-highRes

Limelight, rovnako ako jeho sesterský model Phantom Serenity, ktorý mal premiéru v marci na ženevskom autosalóne, opäť ukazuje, prečo sa Phantom považuje za „najlepšie vozidlo na svete“. Dizajnéri Bespoke v sídle Rolls-Royce v Goodwoode využili svoje rozsiahle vedomosti o zvyklostiach a správaní najvplyvnejších ľudí, ktorí každodenne prijímajú a ovplyvňujú rozhodnutia s celosvetovým dopadom, aby vytvorili edíciu 25 super-luxusných automobilov vyhovujúcich potrebám ich rušných životov lepšie než akékoľvek iné vozidlo.

Novátorský prístup modelu Limelight k luxusu opäť zdvihol latku vyššie tým, ako dokáže uspokojiť želania najnáročnejších ľudí na svete – zákazníkov Rolls-Royce. Opäť sa potvrdilo, že Bespoke je Rolls-Royce.

Príprava, relax, príjazd do cieľa

Členovia tímu Bespoke podieľajúci sa na tvorbe dizajnu pre Rolls-Royce Motor Cars sa zamysleli nad životným štýlom klientov, ktorí trávia množstvo času cestovaním na zadných sedadlách svojich Phantomov. Uvedomili si, že dokážu naplniť slová sira Henryho Roycea: „vziať to najlepšie, čo existuje, a ešte to vylepšiť“.

Zatiaľ čo dodávatelia hromadne vyrábaných luxusných vozidiel ponúkajú len možnosť pompézne sa prepraviť z bodu A do bodu B, Rolls-Royce Motor Cars sa usiluje porozumieť a plne vyhovieť požiadavkám zákazníkov zvyknutých na maximálny luxus pri neustálych presunoch z miesta na miesto, kedy sa pripravujú na svoj nasledujúci veľký moment.

P90180071-highRes

Práve tieto aspekty brali do úvahy pri tvorbe interiéru „Phantom Suite“. V zadných dverách sa nachádzajú špeciálne schránky na odkladanie cenných osobných predmetov, aby boli vždy poruke, a nová konfigurácia luxusných sedadiel zaručuje dokonalý oddych pred ďalším vystúpením.

Phantom Limelight teda predstavuje dokonalého spoločníka svojho majiteľa na ceste z jedného významného podujatia na ďalšie, umožňujúceho mu prípravu, oddych a príchod do svetla reflektorov v absolútnom pohodlí Rolls-Royce.

Autentický luxus na cestách

Na dosiahnutie autentického luxusu je nevyhnutné dokonale poznať potreby a túžby najnáročnejších klientov na svete – zákazníkov Rolls-Royce. Vďaka dokonalému pochopeniu špecifickej skupiny super-luxusných zákazníkov si členovia tímu Bespoke stojaci za zrodom modelu Limelight uvedomili, že sa musia sústrediť na emócie a potreby, akými sú jednoduchý prístup k obľúbeným veciam na uľahčenie prípravy na podujatie, možnosť oddýchnuť si v absolútnom pohodlí a impozantný príjazd do cieľa. Práve pre týchto vybraných ľudí predstavuje Phantom Limelight veľmi osobný prvok autentického luxusu.

Príprava

Jedinečné personalizované schránky v zadných dverách boli navrhnuté tak, aby umožnili ľahký prístup k cenným osobným veciam. Zákazníci si môžu vybrať medzi priehradkami pre dámy alebo pre pánov a takto si upraviť Phantom Limelight presne podľa svojich preferencií. Dámska i pánska verzia odkladacích priestorov navyše ponúka možnosť ďalšieho prispôsobenia podľa toho, aké osobné veci si majiteľ berie na konkrétnu udalosť.

V štandardnej verzii sa v uzavretej ľavej hornej časti dámskej verzie odkladacieho priestoru nachádza držiak na tri parfumy, zatiaľ čo pánska verzia ukrýva priehradku na hodinky. Na jej otvorenie stačí zľahka zatlačiť na rúčku. V otvorenej pravej hornej priehradke pánskej verzie nájdeme flakóny parfumu; dámska verzia ponúka dva držiaky hodiniek alebo šperkov.

P90180054-highRes

Fľaštičky s voňavkami, vďaka ktorým majú cestujúci vždy poruke svoje obľúbené vône, boli ručne vyrobené v slávnom Bresle Valley na severozápade Francúzska, odkiaľ pochádza 75 % všetkých luxusných fliaš na alkohol a parfumy.

V ľavej dolnej priehradke nájdeme luxusnú taštičku na kreditné karty, vizitky, okuliare či make-up. V dámskej i pánskej verzii sa navyše nachádzajú aj výsuvné priehradky z uhlíkových vlákien a hliníka vystlané najjemnejšou kožou.

Keď si cestujúci už vybrali vhodné doplnky a pripravili sa na svoje vystúpenie, je načase, aby sa pohodlne usadili a oddychovali na nových sedadlách Rolls-Royce, až kým nedorazia do cieľa.

Relax

Už dlho sa vedie debata o optimálnej relaxačnej polohe v luxuse a bezpečí interiéru pohybujúceho sa vozidla. Niektorí tvorcovia sériovo vyrábaných luxusných áut zašli vo svojej snahe namontovať plne sklopné zadné sedadlá podobné tým, aké poznáme z lietadiel, tak ďaleko, že museli vyvinúť špeciálne bezpečnostné opatrenia, aby ochránili cestujúcich aj v takejto polohe. Konštruktéri a odborníci na ergonómiu Rolls-Royce Motor Cars pri vývine optimálnej polohy sedadla pre oddych za jazdy zase úzko spolupracovali s fyzioterapeutmi. Výsledkom je nové zadné sedadlo, ktoré sa po prvýkrát predstaví v edícii Phantom Limelight.

P90180055-highRes

Zadné operadlo podopiera telo v odporúčanom 27° uhle, vďaka čomu hlava cestujúceho spočíva na opierke. Nová elektricky ovládaná stehenná opierka sa dvíha do 68° uhla, zatiaľ čo opierka chodidiel sa vysunie z podlahy v 30° uhle. Telo pasažiera vďaka nim za jazdy zaujme dokonale oddychovú polohu. K relaxu prispieva aj ponuka dvoch verzií obloženia interiéru spolu s viacerými novými prvkami Bespoke. Svetlá verzia je ladená v odtieni Seashell v kombinácii s kožou farby Navy Blue prešívanou stehmi vo farbe Seashell. Tmavá verzia ponúka rovnaký farebný kontrast, no v opačnom prevedení.

Prepracované čalúnenie s kosoštvorcovým motívom, vzdávajúce hold tradícii vynikajúcich Rolls-Royceov minulosti, nájdeme na sedadlách, čalúnení dvier, zadnej konzole a po prvýkrát aj na zadnej strane sklopných stolíkov pred cestujúcimi. Táto edícia sa ako prvá z modelovej rady Phantom vyznačuje aj dreveným obložením v dvoch dekoroch. Svedčia o jedinečnej zručnosti drevárskych majstrov Rolls-Royce Motor Cars. Obloženie hornej strany dvier tejto edície je vo farbe Piano Seashell nadväzujúcej na tón kože v interiéri. Farebnú schému dopĺňa odtieň Smoked Chestnut, ktorý nebol doposiaľ použitý v žiadnom Phantome.

P90180053-highRes

Špeciálne navrhnuté hodinky Limelight Bespoke v sebe snúbia Gala Blue, farbu exteriéru vozidla, s kosoštvorcovým motívom charakteristickým pre túto edíciu.

Príjazd do cieľa

Pripravení a oddýchnutí cestujúci dorazia na svoje ďalšie podujatie zahalení do okázalej, no zároveň nenápadnej Gala Blue vozidla Phantom Limelight. Po tom, čo tento nádherný automobil zabrzdí na jedinečných zliatinových kolesách s deviatimi lúčmi, vystaví na obdiv ručne maľovanú ozdobnú linku karosérie vo farbách Seashell a Navy Blue s kosoštvorcovým motívom vytvárajúcim dojem trojrozmerného diamantového náramku.

25 automobilov Phantom Limelight Collection si bude možné okamžite objednať u dealerov Rolls-Royce Motor Car po celom svete.

P90180028-highRes  P90180040-highRes P90180045-highRes P90180046-highRes    P90180056-highRes P90180057-highRes P90180058-highRes P90180063-highRes P90180064-highRes P90180068-highRes P90180069-highRes

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.