Koniec AMA Supercross v Las Vegas kolo 17 2015

Sezóna AMA Supercross je oficiálne pre túto sezónu ukončená.Posledné kolo sa konalo ako už štandardne v Las Vegas, v meste všetkých hier a nekonečnej zábavy. Las Vegas opäť prinieslo extra dlhé rovinky, kde vytáčali jazdci svoje továrenské stroje až do obmedzovačov. Tu sa vyžíval hlavne Eli Tomac, ktorý predviedol neuveriteľnú stíhaciu jazdu.

450 Finále

Z roštu vyleteli všetci ako šialení, niečo v zmysle: “proste posledný pretek, tak sa aj dolámať môžeme.” Prvý Dungey, hneď za ním Brayton a Tomac. Brayton nádherne vybral zákrutu, vyletel až za okraj, ale stále držal plný plyn a išiel čo to dalo. Tomac sa ihneď dostal na druhé miesto, potom Brayton bojoval s Peickoma za nimi si brúsil zuby Reed. Tomac už v druhom kole doslova priskočil ku Dungeymu a začal boj o prvé miesto. Nechceli si nič darovať, na plochej zákrute hľadali grip aj tam, kde by ho obyčajný smrteľník v živote nenašiel. Tomac išiel ešte aj na výjazde zo zákruty po zadnom a pri tom bol naklonený do toho smeru, kde by za normálnych okolností mal asi klopiť s obomi kolesami na zemi. To bola radosť pozerať, každý divák šalel, ešte aj za televíznou obrazovkou. Do tretieho kola si ale Dungey udržal prvú priečku a dokonca si vybudoval aj mierny náskok, no Tomac sa nevzdával. Zároveň ale začali bojovať o štvrtú priečku aj Reed s Braytonom, no Reedovi nepomohli ani extra dlhé skúsenosti voči extra silnému motoru KTM, ktorý sa na tiahlich tratiach vyžíval. V štrvtom kole sa Tomac opäť dotiahol na Ryana a v piatom kole Eli prebehol roletami akoby tam ani neboli, no v tobogáne si nešťastne neustrážil predné koleso, alebo jednoducho prestrelil hranicu, kedy mohol ešte dobrzdiť a vytočiť a tak šiel k zemi a Dungey odfrčal preč. Dav kričal, zjapal, no ani to nepomohlo. Pád trval asi 4 sekundy, no Dungeymu to stačilo až do finálového kola. V deviatom kole ale ešte Reed (medzitým už na 4. mieste) bojoval s Peickom (na treťom mieste). Reed si však tiež neustrážil kolesá a po malej chybe sa dostal mimo top 5. Dungey sa dostal do ciela ako prvý, za ním to bol Tomac a na treťom meiste bol Peick.

Galéria SX450

Výsledky SX Las Vegas kolo 17 – trieda 450

1. Ryan Dungey
2. Eli Tomac
3. Weston Peick
4. Cole Seely
5. Josh Grant
6. Blake Baggett
7. Chad Reed
8. Justin Barcia
9. Justin Brayton
10. Broc Tickle
Celkové bodové umiestnenia SX 450
  1. Ryan Dungey (390bodov/8 víťazstiev) – šampión
  2. Eli Tomac (305bodov/3 víťazstvá)
  3. Cole Seely (277bodov/1 víťazstvo)
  4. Chad Reed (226bodov/1 víťazstvo)
  5. Blake Baggett (223bodov)

250 Totálne finále

250-tky boli doteraz rozdelené na triedu Východ a Západ. V tomto poslednom kole spojili tieto triedy dokopy, aby diváci videli, či je medzi jazdcami výrazný rozdiel. Výsledok je, že nie je. Problém bol iba v tom, že všetci sa tešili na súboj Musquina s Cooperom, no Cooper sa zranil pri tréningu. Tak celá súťaž sa niesla v znamení One-Man show, a tým jediným mužom bol Musquin. Druhý bol Malcolm Stewart (ktorý na podiv tentokrát neurobil žiadny agresívny ťah pri ktorom by ohrozil život iného pretekára) a tretí bol Bisceglia.

Galéria SX250

Výsledky SX Las Vegas kolo 17 – trieda 250 celkovo

1. Marvin Musquin
2. Malcolm Stewart
3. Matt Bisceglia
4. Aaron Plessinger
5. Alex Martin
6. Zach Osborne
7. RJ Hampshire
8. Cole Martinez
9. Shane McElrath
10. Kyle Peters
Týmto sa s vami ale ešte nelúčime, ešte príde pár článkov o supercrosee aj mimo jeho sezóny.

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.