Porsche po dvoch rokoch opäť úspešné na 24H Le Mans

Už 83. krát boli odštartované najslávnejšie a najdôležitejšie preteky sveta na trati de la Sarthe. Počas 24 hodín nepretržitého pretekania dokázalo Porsche opäť zvíťaziť.

To, čo vyzeralo pred dvomi rokmi ako vidina sa dnes stalo skutočnosťou. Porsche už niekoľko rokov nesúťažilo v najvyššej triede LMP1 počas 24 hodinových pretekoch Le Mans, no v roku 2013 veľkolepo hlásalo svoj návrat do tejto skupiny. Konkurenciou im mala byť Audi s X vencami a pohármi z tejto súťaže a večne druhá Toyota. Príchod Porsche do sezóny 2014 sa nezdal byť taký slávny a skvelý, ako pôvodne zamýšľali. Prišiel ale rok 2015 a Porsche sa postavilo so svojím autom 919 Hybrid #19 na najvyšší stupeň. Obsadenie sedadla vodiča si striedali Nico Hülkenberg (súčasný jazdec F1 Sahara Force India), Earl Bamber a Nick Tandy.

Prečo im všetky tímy gratulujú a prečo sa Audi zbytočne nevyjadruje k súťaži? Nikto nečakal, že iba po aktívnom roku a pol sa dostane tím bez praktických skúseností v najvyššej triede a najťažšej súťaži tak rýchlo na vrchol. Veď predsa len sa jedná stále o koncepty, ktoré vidia viacej modernej technológie ako samotná F1.

Výsledky jednotlivých tried

LMP1 LMP2GTE ProGTE AM

Race Higlihts




About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.