Mercedes-Benz Trieda E a jej nový interiér

Trieda E je už voči novému top modelu Triedy S, ale aj voči nižšiemu modelu Triedy C zastaralá. Hlavne interiérom. No v Mercedese sa neponáhľali iba s obyčajnou úpravou, oni si pripravili niečo nové, niečo luxusnejšie.

E-Klasse DesigskizzeE-Class design sketch

Interiér je osvetlený už iba LED technológiou, hlavne pre nízku spotrebu energie a ešte preto, že LED-ky dokážu meniť farby. Konkrétne Trieda E bude môcť byť osvetlená 64 farbami. Do toho bude hrať hudba z Burmester® High-End 3D-Surround zvukového systému. Už ten názov znie hodvábne, aký bude ešte zvuk z tohto systému?

E-Klasse, DesignprozessE-Class, Design Process

Takisto si dali veľmi záležať na bezpečnosti a na nových asistentoch. Toto E-čko bude vybavené aj automatickým obiehacím asistentom, ktorý sám povedie auto pri predbiehacom manévri. Ďalší skvelý krok k autonómnej jazde.

Sedačky síce stále nie sú ako v S-Class, ale to nemôžme nižšej triede E za zlé. Napriek tomu sú nové a majú ponúknuť najvyššie pohodlie vo svojej triede.

E-Klasse InterieurE-Class Interior

A teraz ku tomu najpodstatnejšiemu, čo si všimol už asi každý. Prístrojovej doske dominujú dve ploché displeje, presne ako v S-Class. Konečne v Mercedes-Benz vyslyšali zákazníkov, ktorí neboli spokojní s tabletom v strede. Každý displej má uhlopriečku 12,3 palca (31,2cm) s rozlíšením 1920x720px. Vzhľad budíkov si možno meniť medzi „Classic“, „Sport“ a „Progressive“. Žiaľ tieto displeje sú za príplatok a ten zaiste nebude nízky.

E-Klasse InterieurE-Class InteriorE-Klasse InterieurE-Class Interior

Na multifunkčnom volante si všimnite tie čierne plôšky s bielym pásikom na ramenách. Tieto plôšky sú tzv. Auto Touch Control Buttons, teda dotykové plochy. Týmto dotykovým plochám môžete prstom určiť nejaké gesto, ktoré je priradené nejakej funkcii, ktorú následne auto vykoná. Napr. vyvolanie a prechádzanie nastavení auta, alebo zmena rádiovej stanice, alebo hocičo iné. Je to bezpečné a otvára to dvere novým možnostiam jednoduchého ovládania multimediálneho systému auta.

E-Klasse InterieurE-Class Interior

Už si iba musíme počkať na oficiálne predstavenie celého modelu.

Autor: Ing. Vladislav Baniari; Zdroj: DAIMLER, a.g.

E-Klasse InterieurE-Class Interior E-Klasse, DesignprozessE-Class, Design Process   E-Klasse, DesignprozessE-Class, Design Process E-Klasse, DesignprozessE-Class, Design Process E-Klasse, DesignprozessE-Class, Design Process  E-Klasse InterieurE-Class Interior E-Klasse InterieurE-Class Interior

About V

One thought on “Mercedes-Benz Trieda E a jej nový interiér

Leave a Reply

Your email address will not be published.