Mercedes-Benz Van v ktorom chcete bývať

Divízia Mercedes-Benz Vans na Medzinárodnej výstave obytných automobilov, motorov a turistiky (CMT) 2016 predstavuje celý rad noviniek, vďaka ktorým sú obľúbené vozidlá s hviezdou atraktívne pre ďalšie cieľové skupiny.

Nová línia výbavy AMG Line pre Triedu V sa od jari 2016 dodáva aj pre model Marco Polo. Výrazný styling AMG s novo navrhnutým spojlerom predného a zadného nárazníka, diskami AMG z ľahkej zliatiny s priemerom 19 palcov a expresívnou odtrhovou hranou prináša do segmentu kompaktných obytných automobilov doteraz nepoznaný športový dizajn. Línia výbavy AMG Line pre model Marco Polo je k dispozícii na objednanie od februára. Okrem toho sú pre kompaktný obytný automobil prvýkrát k dispozícii na mieru šité riešenia pre ľudí s obmedzenou mobilitou priamo z výrobného závodu – od otočnej hlavice na volante cez zariadenia na ručné ovládanie plynového a brzdového pedála až po premiestnenie plynového pedála. Divízia Mercedes-Benz Vans si upevňuje svoje pôsobenie aj na trhu s individuálnymi nadstavbami obytných automobilov. Odteraz sa pre Triedu V a model Vito dodáva výsuvná strecha SCA s otváraním v zadnej časti, ktorá výrobcom zástavieb a nadstavieb otvára nové možnosti individuálneho riešenia pôdorysov.

SCA-Aufstelldach hinten öffnend für Mercedes-Benz V-Klasse und Vito

CMT 2016

CMT 2016

Der neue Mercedes-Benz Marco Polo; The New Mercedes-Benz Marco Polo

Nový Mercedes-Benz Marco Polo

Der neue Mercedes-Benz Marco Polo; The New Mercedes-Benz Marco Polo

Nový Mercedes-Benz Marco Polo

Der Mercedes-Benz Vito mit neuem Aufstelldach; The Mercedes-Benz Vito with new pop-up roof

Mercedes-Benz Vito so zvýšenou strechou

Der Mercedes-Benz Vito mit neuem Aufstelldach; The Mercedes-Benz Vito with new pop-up roof

Mercedes-Benz Vito so zvýšenou strechou

Der neue Marco Polo ACTIVITY – 220 CDI / The New Marco Polo ACTIVITY – 220 CDI

Marco Polo ACTIVITY – 220 CDI

Der neue Marco Polo ACTIVITY – 220 CDI / The New Marco Polo ACTIVITY – 220 CDI

Marco Polo ACTIVITY – 220 CDI

Der neue Marco Polo – 250 BlueTEC / The New Marco Polo– 250 BlueTEC

Marco Polo – 250 BlueTEC

Der neue Marco Polo ACTIVITY – 220 CDI / The New Marco Polo ACTIVITY – 220 CDI

Marco Polo ACTIVITY – 220 CDI

Der neue Marco Polo ACTIVITY – 220 CDI / The New Marco Polo ACTIVITY – 220 CDI

Marco Polo ACTIVITY – 220 CDI

Der neue Marco Polo ACTIVITY – 220 CDI und der neue Marco Polo – 250 BlueTEC / The New Marco Polo ACTIVITY – 220 CDI and the new Marco Polo– 250 BlueTEC

Marco Polo ACTIVITY – 220 CDI a Marco Polo – 250 BlueTEC

Der neue Marco Polo ACTIVITY – 220 CDI und der neue Marco Polo – 250 BlueTEC / The New Marco Polo ACTIVITY – 220 CDI and the new Marco Polo– 250 BlueTEC

Marco Polo ACTIVITY – 220 CDI a Marco Polo – 250 BlueTEC

Der neue Marco Polo – 250 BlueTEC / The New Marco Polo– 250 BlueTEC

Marco Polo – 250 BlueTEC

„Novými rozsahmi výbavy vytvárame individuálne prvky na odlíšenie a oslovujeme ďalšie cieľové skupiny“, hovorí Jochen Dimter, vedúci predaja transportérov Mercedes-Benz Nemecko. „Nový model Marco Polo mal úspešný štart v predchádzajúcom roku a výrazne prekonal naše očakávania. To platí aj pre Triedu V a model Vito, ktoré sú čoraz obľúbenejšie ako základné vozidlá pre individuálne zástavby a nadstavby. V roku 2015 sa pre Triedu V alebo model Vito rozhodlo dvanásť ďalších medzinárodných výrobcov zástavieb a nadstavieb – na trhu s obytnými automobilmi naše transportéry strednej triedy ešte neboli tak všestranné a medzinárodne úspešné ako dnes.“

Nová línia výbavy AMG Line pre model Marco Polo – športová a individuálna

Línia výbavy AMG Line pre model Marco Polo už pri prvom pohľade signalizuje športový charakter a dynamiku. Výrazné prvky stylingu značky športových vozidiel orientovanej na výkon Mercedes-AMG zosilňujú progresívny dizajn kompaktného obytného automobilu. Spojler predného nárazníka s výraznými otvormi na prívod vzduchu, kosoštvorcovou mriežkou a pochrómovaným ozdobným prvkom, expresívna odtrhová hrana, ako aj spojler zadného nárazníka so vzhľadom difúzora zvýrazňujú silný charakter modelu Marco Polo. Športový vzhľad dotvárajú disky AMG z ľahkej zliatiny s priemerom 19 palcov s dizajnom siedmich zdvojených lúčov. Línia výbavy AMG Line pre model Marco Polo – rovnako ako línia výbavy AMG Line pre Triedu V – okrem toho obsahuje 17-palcovú brzdovú sústavu, strmene bŕzd s nápisom Mercedes-Benz a športový podvozok znížený o 15 milimetrov s tuhším tlmením a pružením. Na želanie sa podvozok AGILITY CONTROL dodáva s variabilným tlmením závislým od frekvencie.

Aj v interiéri sa prejavuje rukopis typický pre AMG. Patria tu ventilačné dýzy v striebornom chrómovom vyhotovení, športové pedále z kefovaného hliníka a ozdobné prvky so vzhľadom uhlíkových vlákien. Línia výbavy AMG Line je k dispozícii pre všetky tri motorizácie (100 kW/136 k, 120 kW/163 k a 140 kW/190 k) a pre varianty modelu Marco Polo s pohonom 4MATIC.

Okrem toho budú v prvej polovici roka 2016 dostupné ďalšie nové prvky výbavy, ktoré poskytujú dodatočné individuálne možnosti odlíšenia a ešte viac zvyšujú hodnotný vzhľad modelu Marco Polo. Snímateľná markíza tak bude k dispozícii aj v antracitovej farbe. Kokpit zase na želanie ponúkne náladové osvetlenie známe z Triedy V. Intenzitu svetla decentného osvetlenia využívajúceho techniku svetelných diód možno znižovať na piatich úrovniach a tri farebné odtiene tohto osvetlenia umožňujú individuálnu svetelnú atmosféru: neutrálnu (biela farba), solárnu (jantárová farba) a polárnu (ľadová biela farba).

Na mieru šité riešenia na podporu jazdy a mobility prvýkrát k dispozícii pre model Marco Polo priamo z výrobného závodu

Značka Mercedes-Benz prvýkrát pre model Marco Polo ponúka rozsiahly balík riešení na podporu jazdy a mobility priamo z výrobného závodu. Z obľúbeného obytného automobilu sa tak stáva ideálne vozidlo pre ľudí s telesnými obmedzeniami alebo s obmedzeniami podmienenými vekom. Montáž riešení na podporu jazdy a mobility sa vykonáva v Centre úpravy vozidiel v závode Mercedes-Benz v meste Sindelfingen. Dodávajú sa aj pre Triedu V.

K dispozícii je viacero riešení ovládania riadenia, ako aj plynového a brzdového pedála. Otočná hlavica na volante vľavo alebo vpravo umožňuje riadenie vozidla jednou rukou. Pomocou ďalších zariadení na ovládanie vozidla možno jednou rukou ovládať plynový a brzdový pedál. V modeli Classic je na akceleráciu vozidla potrebné otáčať rukoväťou, zatlačením rukoväte dopredu vozidlo začne brzdiť. Pritiahnutím, prípadne zatlačením páčky zariadenia na ručné ovládanie Easy Speed sa dosahuje rovnaký účinok. Osoby bez obmedzení môžu naďalej používať bežné plynové a brzdové pedále. Kryt pedála v kombinácii so zariadením na ručné ovládanie v prípade potreby zabraňuje nežiaducemu zošliapnutiu pedála. Ďalší doplnok: kombinovanú páčku a páčku tempomatu možno na želanie ovládať aj prídavnou páčkou napravo od volantu.

Okrem toho je na želanie k dispozícii ergonomicky tvarovaná multifunkčná otočná hlavica MFD Touch. Na želanie môže byť upevnená na volante vľavo alebo vpravo a slúži ako hlavica na otáčanie volantom s prídavným diaľkovým ovládaním stretávacieho svetla, diaľkového svetla, smeroviek, klaksóna a stieračov na báze rádiových vĺn. Všetky funkcie možno používať jednou rukou bez toho, aby vodič musel pustiť volant. Značka Mercedes-Benz na výstave predstavuje model Marco Polo so zariadením Easy Speed na ručné ovládanie akcelerácie a brzdenia, s plynovým pedálom na ľavej strane a s krytom pedála.

Ďalšie prestavby podľa individuálnych potrieb zákazníka vykonávajú špecializované spoločnosti, ktoré spolupracujú s divíziou Mercedes-Benz Vans prostredníctvom programu VanPartner (www.vanpartner.com). VanPartner by Mercedes-Benz je medzinárodná platforma značky Mercedes-Benz pre rozmanité riešenia nadstavby pre transportéry. Do tohto programu sú zapojení výrobcovia nadstavby, ktorí spĺňajú vysoké nároky divízie Mercedes-Benz Vans na kvalitu a získali príslušné osvedčenie.

Príkladná bezpečnosť s pečaťou TÜV „Overená ochrana cestujúcich“

Model Marco Polo spája maximálnu funkčnosť s estetikou, štýlom a bezpečnosťou. Kompaktný obytný automobil ponúka svojim cestujúcim ochranu, ktorá presahuje zákonom predpísané požiadavky na osobné motorové vozidlo. Potvrdilo to aj technické kontrolné združenie TÜV Rheinland svojou pečaťou „Overená ochrana cestujúcich“. Model Marco Polo ako prvý obytný automobil po absolvovaní bežných skúšok v nárazovej skúške preukázal ochranu cestujúcich pred nákladom a stabilitu zabudovaného nábytku pri nehode. Štruktúra vozidla pri náraze v rýchlosti 56 km/h absorbovala všetky sily bez podstatných deformácií interiéru. Všetky vstavané kusy nábytku ostali nepoškodené a dvierka nábytku ostali zatvorené tak, že z neho nevypadli žiadne taniere, hrnce alebo iné diely vybavenia na cesty. Model Marco Polo je vybavený kuchynkou s drezom, plynovým varičom s dvomi horákmi, chladiacim boxom, zásuvkami a skrinkou, ako aj skrinkou na odevy, otočnými prednými sedadlami, sklopným stolom, posuvnou lavicou na sedenie/ležanie a stropnou posteľou.
Príkladná je aj aktívna bezpečnosť modelu Marco Polo, ktorej účelom je predchádzať nehodám. Kompaktný obytný automobil je sériovo vybavený asistentom sledovania pozornosti ATTENTION ASSIST, ktorý dokáže upozorniť vodiča na nepozornosť a únavu, a asistentom jazdy pri bočnom vetre. Na želanie sú k dispozícii ďalšie asistenčné systémy pre vodiča – napríklad asistent prevencie kolízií COLLISION PREVENTION ASSIST, asistent udržiavania v jazdnom pruhu alebo aktívny asistent parkovania, s ktorým je zaparkovanie obytného automobilu tak jednoduché a komfortné ako v kompaktnom vozidle.
Odborníci na model Marco Polo so špeciálne vyškolenými predajcami vo vybraných prevádzkach autorizovaných obchodníkov
Značka Mercedes-Benz odteraz ponúka svojim zákazníkom takzvaných odborníkov na model Marco Polo, ktorí im poskytnú rozsiahle a kompetentné poradenstvo v oblasti obytných automobilov. Sú to autorizovaní obchodníci v distribučnej sieti divízie Mercedes-Benz Vans so špeciálne vyškolenými predajcami voľnočasových a obytných automobilov, ktorí sa špecializujú na poradenstvo a predaj modelu Marco Polo. Značka Mercedes-Benz sa tak dokáže ešte lepšie zamerať na veľmi individuálne potreby zákazníkov so záujmom o obytný automobil a dokáže vyhovieť ich vysokým nárokom. Vybraní obchodníci s úžitkovými vozidlami okrem špecializovaných predajcov vo svojich predvádzacích miestnostiach ponúkajú model Marco Polo na ukážku a poskytujú vozidlá na skúšobnú jazdu. Od januára 2016 majú zákazníci v Nemecku k dispozícii 56 prevádzok obchodníkov, ktorí sú odborníci na model Marco Polo. Všetci autorizovaní obchodníci sú na internetovej stránke značky Mercedes-Benz (www.mercedes-benz.de/marco-polo-experten) označení ako odborníci na model Marco Polo.
Model Marco Polo znovu zvíťazil v hlasovaní čitateľov o „Kompaktnom obytnom automobile roka“
Veľkú obľúbenosť modelu Marco Polo dokazuje aj ďalšie víťazstvo v hlasovaní čitateľov časopisu Promobil. Čitatelia tohto odborného časopisu 34 percentami hlasov už druhýkrát za sebou zvolili obytný automobil značky Mercedes-Benz za víťaza v kategórii „Kompaktné kempingové autobusy“. Model Marco Polo preto aj v roku 2016 nesie titul „Kompaktný obytný automobil roka“. Odovzdávanie ceny sa uskutoční 16. januára 2016 v rámci Medzinárodnej výstavy obytných automobilov, motorov a turistiky v Stuttgarte.
Nová výsuvná strecha SCA s otváraním v zadnej časti pre Triedu V a Vito
Trieda V a model Vito s výsuvnou strechou SCA 152 s otváraním v zadnej časti od spoločnosti C.F. Maier v predchádzajúcom roku úspešne odštartovali svoje pôsobenie na trhu s individuálnymi zástavbami a nadstavbami kompaktných obytných automobilov ako základné vozidlá. Odteraz sa komfortná výsuvná strecha dodáva aj s otváraním dozadu. Trieda V a model Vito tak ponúkajú ešte viac možností individuálnych riešení pôdorysov.
Nová výsuvná strecha s otváraním v zadnej časti s označením SCA 153 je k dispozícii pre Triedu V a pre model Vito s dĺžkou vozidla 5,14 metra. Skladá sa z krytu z umelej hmoty vystuženej skleneným vláknom (GfK) a z pevnej penovej izolačnej vrstvy. Na vnútornej strane sa okrem toho nachádza príjemná krčená velúrová vrstva. Táto kombinácia materiálov je ľahká a tuhá a súčasne zabezpečuje najlepšiu tepelnú a protihlukovú izoláciu. Pod strešným krytom sa sériovo nachádza lôžko s plochou 2,00 x 1,15 metra. Vysoké zdvíhacie ramená zabezpečujú veľký priestor pre nohy. Ak sa lôžko po otvorení strechy nepoužíva, dá sa vyklopiť pomocou dvoch plynových pružín. Táto funkcia zabezpečuje veľmi veľkorysý priestor s veľkou výškou na státie vo vozidle. Vo vysokokvalitnom látkovom skladacom plášti strechy sú tri polkruhové okná, ktoré sú vybavené dvojitým zipsom. Praktický sklopný mechanizmus so všitými plastovými prútmi pri zatváraní strešného krytu automaticky sťahuje plášť strechy dole. Vďaka tomu sa neprivrie medzi karosériou a strechu.
Výsuvná strecha svojím plochým obrysom dokonale prilieha k siluete Triedy V a modelu Vito. Strešný spojler – z umelej hmoty vystuženej skleným vláknom (GfK) – nadväzuje na čelné sklo a zabezpečuje optimálne vizuálne a aerodynamické prepojenie. Sériovo sa strecha dodáva v arktickej bielej farbe. Na želanie je možné poskytnúť lakovanie vo farbe karosérie. Základom mechanického zdvíhacieho systému sú ramená v prednej časti a dve bočné plynové pružiny. Výsuvná strecha je vopred kompletne zostavená, vďaka čomu ju konštruktéri nadstavieb obytných automobilov môžu jednoduchšie prispôsobiť základnému modelu.

Model Sprinter zdvojnásobil odbyt na európskom trhu s obytnými automobilmi

Aj model Sprinter si úspešne upevňuje svoje postavenie na trhu s obytnými automobilmi. Doteraz bol tento model jednotkou medzi komfortnými kempingovými autobusmi vyššej triedy, teraz sa stáva čoraz obľúbenejším vozidlom, ktoré je základom pre čiastočne integrované alebo plne integrované obytné automobily. Pre výrobcov obytných automobilov je čoraz atraktívnejší, najmä vďaka veľkej všestrannosti, vysokej efektívnosti a príkladnej bezpečnosti. Ako základné vozidlo pre obytné automobily je model Sprinter jediný transportér, ktorý je sériovo vybavený asistentom jazdy pri bočnom vetre. V minulom roku sa zdvojnásobil odbyt obľúbeného transportéra na európskom trhu s obytnými automobilmi. Aj na trhu s obytnými automobilmi v USA kráča Sprinter po ceste úspechu. Jedna tretina všetkých modelov Sprinter, ktoré sa tu predajú, sa prestavuje na obytné automobily. Spolu približne 30 medzinárodných výrobcov zástavieb a nadstavieb sa spolieha na model Sprinter.

Der Hymer ML-T auf Sprinter Basis – Hymer ML-T, Exterieur The Hymer ML-T based on Sprinter – Hymer ML-T, Exterior

Hymer ML-T na podvozku Sprinter-a

Der Hymer ML-T auf Sprinter Basis – Hymer ML-T, Exterieur The Hymer ML-T based on Sprinter – Hymer ML-T, Exterior

Hymer ML-T na podvozku Sprinter-a

Der Hymer ML-T auf Sprinter Basis – Hymer ML-T, Exterieur The Hymer ML-T based on Sprinter – Hymer ML-T, Exterior

Hymer ML-T na podvozku Sprinter-a

TecForum 2015

TecForum 2015

Der Hymer ML-I auf Sprinter Basis (hinten) und Podestfahrgestell Sprinter (vorne) The Hymer ML-I based on Sprinter (in the back) and Sprinter platform chassis (in the front)

Hymer ML-I na podvozku Sprinter-a a podvozok Sprinter-a

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.