Smaragdom vykladaný ROLLS-ROYCE DAWN

Konca júla sa ctení hostia letného štúdia Rolls-Royce na Sardínii stali svedkami predstavenia dvoch pozoruhodných vozidiel z dielne Bespoke, ktoré v sebe odrážajú atmosféru a vitalitu jedného z najexkluzívnejších miest na svete – mesta Porto Cervo.

Rolls-Royce Dawn Wraith smaragd emerald interior interiér luxus car auto Porto Cervo 05

Esenciu prístavu, ktorý sa nachádza na Smaragdovom pobreží, stelesňujú dve vozidlá Rolls-Royce Bespoke – model Wraith, aktuálne najvýkonnejšie vozidlo značky a model Dawn, ktorý výrobca predstavil len nedávno, a ktorý spomedzi všetkých modelov Drophead Coupé najviac rozvíril hladinu.

Rolls-Royce Dawn Wraith smaragd emerald interior interiér luxus car auto Porto Cervo 04Rolls-Royce Dawn Wraith smaragd emerald interior interiér luxus car auto Porto Cervo 02

Patróni značky ocenili kreatívnu voľnosť s akou zástupcovia z Bespoke do oboch vozidiel vložili jedinečné osobné odkazy. Pri príležitosti otvorenia letného štúdia Summer Studio a pre demonštráciu daného druhu umenia sa vozidlá Rolls-Royce z dielne Bespoke nesú v duchu témy „Od súmraku do úsvitu”.

Isobel Dando, generálna riaditeľka predaja spoločnosti Rolls-Royce Motor Cars, poznamenala: „Patróni našej značky si užívajú svoje životy na tých najkrajších miestach sveta. Sardínia a jej úchvatné Smaragdové pobrežie poskytlo pre značku Rolls-Royce ideálnu kulisu, ktorá týchto patrónov skutočného luxusu pohostila v ich dôverne známom prostredí – v letnom štúdiu Rolls-Royce. Ohromujúci Bespoke Wraith a smaragdmi vykladaný Dawn, inšpirovaný pamiatkami a farbami Porto Cerva, vznikli v duchu, ktorý poteší mnoho našich zákazníkov.”

Model Wraith z dielne Bespoke prestupujú ambientné farebné odtiene súmraku. Dvojfarebný strieborný exteriér vozidla v sebe odráža ustupujúce denné svetlo, zatiaľ čo fialová linka poukazuje na poňatie interiéru tohto unikátneho vozidla. Soška Spirit of Ecstasy, ktorá zdobí kapotu každého vozidla Rolls-Royce už od roku 1911, vrhá zo svojej pozície nad typickou maskou chladiča jemné tiene. Po otvorení dverí, otvárajúcich sa proti smeru jazdy, sa rozprestrie aura stmievania, ktorú dokážu oceniť starousadlíci okúzľujúceho Smaragdového pobrežia. Odtiene modrej, fialovej, bridlicovej a čiernej farby prepožičiavajú interiéru pokoj padajúcej noci. Hĺbku a povrchovú štruktúru v dokonale spracovanom interiéri pridáva použitie pštrosej kože.

Rolls-Royce Dawn Wraith smaragd emerald interior interiér luxus car auto Porto Cervo 03Rolls-Royce Dawn Wraith smaragd emerald interior interiér luxus car auto Porto Cervo 01

Model Dawn bol naproti tomu zostavený tak, aby zachytil energiu a svieže farby morskej scenérie prístavu Porto Cervo. Unikátny smaragdovo zelený exteriér vyvažuje interiér vyhotovený v lastúrovo bielej a zelenej farbe. Posádku vozidla obklopuje teakové drevo s otvorenými pórmi, nepriamo poukazujúce na elegantnú atmosféru pobytu v prístavisku. Ľudia z divízie Bespoke pokryli batožinový priestor vozidla teakovou podlahou, ktorá svojím poňatím pokračuje v námornej tématike.

Rolls-Royce Dawn Wraith smaragd emerald interior interiér luxus car auto Porto Cervo 06

V srdci tohto unikátneho vozidla nájdeme umenie v umení – v palubnej doske sa nachádzajú drahocenné smaragdy a perleť, spoločne zasadené do bieleho zlata. Rovnako, ako brošňa zdobí šaty, tak tieto drahokamy dopĺňajú vizuálnu harmóniu tohto jedinečného automobilu. Sú usporiadané v tvare znaku mesta Porto Cervo, čo posádke pripomína magický ostrov, z ktorého vzišiel duch tohto vozidla. Smaragdové pobrežie je bohatým zdrojom inšpirácie pre umelcov po celom svete. Londýnsky tatér Mo Coppoletta túto inšpiráciu nasával v priebehu stretnutia tímov dizajnérov divízie Rolls-Royce Bespoke, ktorí pracovali na vzniku týchto dvoch automobilov. Samotný umelec má oba výtvory vo veľkej úcte. Coppoletta mal celú dobu v hlave nádherné a predovšetkým nedotknuté plátna v podobe dvoch hlavových opierok. Výsledkom sú dve umelecké tetovania, ktoré sa objavia spoločne s konfiguráciou Od súmraku do úsvitu v letnom štúdiu Rolls-Royce.

Coppoletta k tomu poznamenal: „Farby a atmosféra v Porto Cervo sú skutočne inšpirujúce. Návrhy, ktoré som pre Rolls-Royce vytvoril, evokujú pocity, ktoré som zažíval pri pozorovaní tohto magického miesta z prístavu Promenade du Port.”

Letné štúdio Rolls-Royce v meste Porto Cervo bude otvorené do septembra 2016 pre patrónov skutočného luxusu.

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.