MAN TGX flotila pre ATO TRANS

Dopravná spoločnosť ATO TRANS si koncom leta prevzala 20 nových ťahačov MAN TGX 18.480 LLS-U.

Flotilu v efektnej karmínovočervenej farbe tvoria identické vozidlá s kabínou XLX so stredne vysokou strechou. Zákazník sa rozhodol pre verziu Efficien-tLine s aeropaketom a funkciou EfficientRoll (tzv. plachtenie – jazda pri voľ-nobežných otáčkach) i ďalšími prvkami tejto špecifickej konfigurácie, ktorá je zameraná na maximálne hospodárnu prevádzku v diaľkovej doprave. V kabí-ne s úpravou proti chladu NORDIC majú vodiči k dispozícii multifunkčný volant, prídavné teplovzdušné kúrenie, klimatizáciu s automatickou reguláciou teploty aj chladničku.

Vybraná motorizácia

Motor D2676LF45 emisnej triedy Euro 6 s výkonom 353 kW/480 k poskytuje maximálny krútiaci moment 2300 Nm (2500 Nm pri zapnutí funkcie TopTorque) v širokom rozsahu otáčok 930 – 1400 min-1. Automatizovaná prevodovka MAN TipMatic so softvérom PROFI umožňuje vodičom maximálne využívať potenciál pohonného reťazca. Zadná hypoidná náprava HY-1350 so stálym prevodom i = 2,53 je vybavená uzávierkou diferenciálu. Dve hliníkové palivové nádrže pojmú 2x 480 litrov nafty, nádrž na AdBlue má objem 80 litrov. Pochopiteľne, nové ťahače disponujú kompletnou zostavou naj-novších prvkov aktívnej bezpečnosti vrátane systému núdzového brzdenia Emergency Brake Assist 2, ESP, ASR, LGS či asistenta pre rozbiehanie do kopca MAN EasyStart.

man-tgx-ato_trans

ATO TRANS a jeho partneri

Firma ATO TRANS so sídlom v Nových Zámkoch pôsobí na slovenskom trhu od roku 2007. V súčasnosti prevádzkuje 180 truckov rôznych značiek, ktorými pre svojich zákazníkov zabezpečuje prepravu tovarov medzi Tureckom a strednou, resp. východnou Európou. Najfrekventovanejšie cieľové destinácie: Istanbul – Slovensko, Poľsko, Maďarsko a späť. Kľúčoví klienti spoločnosti ATO TRANS sú zo sektora automobilového priemyslu, napríklad Volkswagen, MAN v Poľsku alebo trnavská automobilka PSA či Renault v Turecku. Služby pre sektor „automotive“ tvoria až 60 % z celkového objemu prepráv. Ďalších 20 % patrí transportu suchých potravín a zvyšných 20 % rôznym iným produktom, napríklad v rámci služieb pre DHL. Pre zaujímavosť – medzi zákazníkov patria aj železiarne v Podbrezovej. V takomto pestrom geografickom prostredí odjazdia vozidlá ATO TRANS priemerne 8000 až 9000 km mesačne.

Počtom kamiónov patrí spoločnosť ATO TRANS medzi najväčších doprav-cov v regióne Nových Zámkov, Štúrova aj Komárna a flotila 20 ťahačov MAN TGX významne posilní jej vozidlový park. „O značku MAN som sa za-čal zaujímať pred dvoma rokmi. Pravidelne sme komunikovali a napokon nám ponúkli na otestovanie ťahač TGX EfficientLine. Upútala ma dobrá spo-treba paliva, kabína XLX poskytuje komfortné vybavenie pre prácu aj od-dych. A keďže sme hodlali investovať do nových ťahačov, rozhodli sme sa pre tento model. V našej firme pracuje okolo 200 vodičov a pre tých, ktorí jazdia na vozidlách MAN, chcem zorganizovať školenie hospodárnej jazdy. V roku 2017 plánujeme rozšíriť vozidlový park na 200 truckov a už som roz-hodnutý, že ďalších 20 bude už z nového modelového radu TGX EfficientLine 3,“ povedal na ma margo kontraktu konateľ spoločnosti Hamza Ali Koptur.

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.