Nový high-tech závod Yanfeng Automotive Interiors v Planej nad Lužnicí bude produkovať interiéry pre osobné automobily svetových značiek

Yanfeng Automotive Interiors (YFAI), svetová jednotka v riešení automobilových interérov slávnostne otvára svoj nový moderný výrobný závod v južných Čechách. Za prítomnosti vedenia spoločnosti a zástupcov priemyslu bol dnes predstavený nový závod v Planej nad Lužnicí. Ako nový zamestnávateľ v regióne spoločnosť postupne ponúkne vyše 500 nových pracovných miest.

Ďalší závod Yanfeng Automotive Interiors už hľadá ľudí

Nový výrobný závod v Planej nad Lužnicí spoločnosť postavila na „zelenej lúke“ v priemyselnom areáli na okraji mesta a vybavila ho špičkovým high-tech výrobným zariadením. Závod bude produkovať prístrojové dosky a dverné panely pre osobné automobily svetoznámych značiek.

Slávnostného otvorenia závodu v Planej nad Lužnicí sa zúčastnila veľvyslankyňa Čínskej ľudovej republiky v Česku, Jej Excelencia pani Ma Kche-čching. „Úspešné obchodné vzťahy závisia od celého radu ekonomických a politických faktorov. Ceníme si stabilné vzťahy medzi Českou republikou a Čínskou ľudovou republikou, ktoré umožňujú firmám rozširovať sa a rásť vďaka kombinácii toho najlepšieho z oboch krajín,“ uviedla veľvyslankyňa.

„Trh v oblasti automobilových interiérov v súčasnosti veľmi silno rastie. Pretože nárast dopytu očakávame aj v budúcnosti, rozhodli sme sa ďalej investovať do našich európskych závodov a výrobných sietí v Českej republike,“ uviedol Johannes Roters, ChiefExecutiveOfficerpre YFAI.

Závod v Planej nad Lužnicí je už druhým podobným výrobným centrom YFAI v Českej republike. Spoločnosť prevádzkuje v Žatci závod na výrobu dverných panelov, podlahových konzol a ďalších komponentov automobilových interiérov, ktorý v súčasnosti rozširuje. Žatecký závod zamestnáva 1700 špecialistov.

„Vďaka otvoreniu závodu v Planej nad Lužnicí a vďaka inštalácii najmodernejších technológií navyšujeme kapacitu existujúcej výrobnej siete v strednej a východnej Európe,“ povedal Jochen Heier, viceprezident YFAI a generálny riaditeľ pre región Európy a Južnej Afriky.„Teraz začneme v Planej navyšovať výrobu a veríme, že do začiatku roka 2018 prejdeme na plný výkon, v súlade s výrobnými plánmi našich zákazníkov.“

Dnešného slávnostného otvorenia a prestrihnutí pásky sa okrem najvyššieho vedenia YFAI zúčastnili aj predstavitelia českého politického a verejného života a zástupcovia automobilového priemyslu.

Yanfeng Automotive Interiors sa stáva významným a atraktívnym zamestnávateľom v regióne

V nasledujúcich mesiacoch sa s postupným nárastom výroby stane YFAI jedným z najväčších zamestnávateľov na Táborsku.

„Spoliehame sa na českých zamestnancov, už sme prijali 150 nových kolegov,“ povedal Jiří Rösner, riaditeľ výrobného závodu v Planej nad Lužnicí. „Počet zamestnancov chceme do začiatku roka 2018 postupne navýšiť zhruba na 300 a do roku 2021 hodláme prijať až 500 kvalifikovaných ľudí z regiónu.“ Teraz firma ponúka skvelé kariérne možnosti operátorom vo výrobe aj technickým a administratívnym pracovníkom. Naďalej sa bude sústreďovať na nábor absolventov odborov riadenia kvality, strojárstvo, operátorov a zamestnancov do oddelenia údržby nástrojov. Nábor na voľné miesta už prebieha.

Spoločnosť YFAI má centrálu v čínskej metropole Šanghaj a patrí na svetovom automobilovom trhu k absolútnej špičke v oblasti interiérov. Firma bola založená v roku 2015 ako spoločný podnik spoločnosti Yanfeng, čo je jeden z najväčších dodávateľov v oblasti automobilového priemyslu v Číne, a spoločnosti Adient, svetovej jednotky vo výrobe automobilových sedadiel. YFAI sa sústredí na výrobu prístrojových dosiek a palubných systémov, dverných panelov, podlahových konzol, stropných konzol a ponúka aj inovatívne riešenia pre autonómne vozidlá.

Expandujúca spoločnosť YFAI tento rok otvorila na Slovensku Technologické centrum v Trenčíne a Automobilové obchodné centrum v Bratislave. Okrem toho prevádzkuje závod na výrobu dverných panelov, podlahových konzol a ďalších komponentov automobilových interiérov v Žatci a ďalej i výrobné závody v maďarskom meste Papá a na Slovensku v Námestove. S existujúcimi výrobnými lokalitami a novým závodom v Planej nad Lužnicí dokáže firma splniť všetky požiadavky zákazníkov v regióne strednej a východnej Európy a tiež podporovať rast ďalších výrobných kapacít v Európe.

Sledujte YFAI online:

Web YFAI: https://www.yfai-careers-ce.eu/cz/

Facebook YFAI: https://www.facebook.com/YFautointeriors

#ExperienceInMotion

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.