kamion ťahač truck trucking rallycross RX

MAN TGX D38 pre relytím EKS

Mattias Ekström, kraľujúci majster sveta v relykrose a účastník pretekov DTM, sa pri zabezpečovaní logistiky svojho tímu RX EXS spolieha na truck MAN. Šampión si špičkovo vybavený top model TGX 18.580 D38 osobne vyzdvihol v mníchovskom zákazníckom centre MAN Truck Forum

Mattias Ekström a jeho tím

Mattias Ekström, kraľujúci majster sveta v relykrose a účastník pretekov DTM, sa pri zabezpečovaní logistiky svojho tímu RX EXS spolieha na truck MAN. Šampión si špičkovo vybavený top model TGX 18.580 D38 osobne vyzdvihol v mníchovskom zákazníckom centre MAN Truck Forum.

Najnovšie vozidlo v tíme Mattiasa Ekströma pre majstrovstvá sveta v relykrose nie je až natoľko aerodynamické ani nebojuje priamo v akcii tak priamo ako šampiónovo Audi S1 EXS RX Quattro. Napriek tomu si však pri oficiálnom prevzatí v mníchovskom centre MAN Truck Forum vyslúžilo nadšený vztýčený palec. Vlastne takáto reakcia neprekvapuje. Snehovo biely ťahač MAN TGX D38 s výkonom 580 k stelesňuje mohutný výkon pri maximálnej hospodárnosti.

MAN TGX D38

Radový šesťvalec D38 Euro 6 so zdvihovým objemom 15,2 litra disponuje maximálnym krútiacim momentom 2900 Nm, ktorý dvojstupňové turbodúchadlo poskytuje už od otáčok 930 min-1 a dvanásťstupňová prevodovka MAN TipMatic ideálne vyladená pre motor D38 prenáša túto silu priamo na asfalt. Truck TGX vyrobený pre EKS však pri takomto potenciáli jazdí ekonomicky vďaka GPS tempomatu EfficientCruise, ktorý identifikuje topografiu trasy na vzdialenosť až troch kilometrov a podľa toho upravuje stratégiu preraďovania. Ďalšou technickou vymoženosťou, ktorá zvyšuje atraktívnosť tohto nového TGX 18.580, je inovatívna funkcia EfficientRoll – umožňuje ovládať tempo vozidla inteligentne a proaktívne cez GPS a tým ešte viac znížiť spotrebu.

Okrem výkonu a hospodárnosti ťahač TGX poskytuje truckerom tímu EKS aj mimoriadne pohodlné pracovisko v kabíne XXL pre diaľkovú dopravu. V interiéri dominuje kombinácia kože a alcantary, súčasťou výbavy sú komfortné vyhrievané sedadlá vodiča a spolujazdca, výbava obsahuje okrem iného aj profesionálnu mediálnu zostavu s vyspelým systémom MAN MEDIA Truck s navigáciou pre nákladné vozidlá a so systémom hands-free pre dva mobilné telefóny. Príjemný komfort jazdy na dlhých cestách na domáce aj zahraničné relykrosové okruhy zabezpečuje podvozok odpružený vzduchom.

kamion ťahač truck trucking rallycross RX

Mattias Ekström so značkou Audi už dvakrát vyhral prestížny seriál pretekov cestovných automobilov DTM a súčasne s tímom EKS, ktorý založil, sa od roku 2014 zúčastňuje aj majstrovstiev sveta FIA v relykrose. To 39-ročného Švéda vrátilo k jeho koreňom v motoristickom športe, keďže s relykrosom vyrastal: jeho otec Bengt Ekström v 80. a 90. rokoch jazdil na majstrovstvách Európy v tejto disciplíne. Mattias Ekström a EKS vlani s prehľadom vyhrali MS jazdcov aj tímov.

Spoločnosť MAN Truck & Bus je jeden z prvých sponzorov EKS a jeho logistiku podporuje od roku 2014. Nový ťahač bude tím spolu s jeho predchodcami využívať na prepravu pretekových áut Audi, technického vybavenia, materiálu a mobilnej dielne. Pri preberaní trucku MAN TGX 18.580 spoločnosť MAN Truck & Bus zároveň predĺžila svoje partnerstvo s EKS na ďalšie obdobie – do konca roka 2018.

kamion ťahač truck trucking rallycross RX

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.