NA STUPIENKU VÍŤAZOV RED BULL GET ON TOP 2017 OTEC SO SYNOM

Piaty ročník Red Bull Get on Top svoju povesť extrémnych pretekov potvrdil aj tento rok. Zatiaľ najdrsnejšie preteky v histórii podujatia vyhral mladý český jazdec David Cyprián. Porúbka pri Žiline bola cez víkend centrom, v ktorom sa stretli špičkoví motocyklisti, nielen zo Slovenska, ale opäť aj z Česka a Poľska. Kopec na rozhraní obcí Porúbka a Turie dal zabrať každému jazdcovi, keďže dážď urobil z trate poriadnu divočinu! Kamene aj polená v endurokrosovej časti, ale aj samotný strmý výjazd neboli dnes iba skúškou techniky, ale aj skúškou odvahy a odhodlania.

Upršané počasie, nekompromisné súboje a takmer 140 jazdcov na štarte prinieslo epický zážitok všetkým divákom, fanúšikom, ale aj pretekárom. Blato lietalo všade okolo, súboje boli nekompromisnejšie ako kedykoľvek predtým a na vrchol to celkovo dotiahlo iba 7 pretekárov.

Na štarte sa opäť stretli veľké mená slovenského aj českého motocyklového športu – Thomas Hostinský, Miroslav Ševela, na trati nechýbali ani Karin HostinskáKatarína Juríčková, ktorá skončila prvá v ženskej kategórii. Napínavé vyraďovacie duely nakoniec určili nasledovné poradie, v ktorom dominujú domáci jazdci:

  1. DAVID CYPRIÁN /CZ/
  2. MILAN KOLLÁR /SK/
  3. ZDENĚK CYPRIÁN /CZ/
  4. Jozef Posluch /SK/
  5. Štefan Lacúch /SK/
  6. Ján Staňo /SK/
  7. Dušan Paulen /SK/
  8. Peter Palčo /SK/

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Davido Cyprián sa dnes postavil na stupienok víťazov ako kráľ: „Cítim sa fantasticky! Celý rok som dúfal, že vyhrám, keďže mi prvé miesto naposledy tak tesne ušlo. Tento rok sa to podarilo a som fakt nadšený.“ A čo na to Zdeněk Cyprián, Davidov otec, ktorý obsadil tretie miesto? „Som veľmi rád, že David vyhral, mám z toho obrovskú radosť. A to, že budem tretí, som naozaj nečakal. Vzhľadom na môj dôchodkový vek som veľmi milo prekvapený J.“

Sobota v Porúbke nebola iba o dueloch, ale aj o nadupanom sprievodnom programe. Trialová šou českého bikera Petra Krausa, súťaže, ale aj Red Bull Tour Bus s rockovým nákladom na jeho streche vytvorili atmosféru, ktorú nedokázalo pokaziť ani nevyspytateľné septembrové počasie.

Nekompromisný Red Bull Get on Top 2017 je úspešne za nami! Neostáva nič iné, než vyčistiť si topánky a motorky od blata a tešiť sa na ďalší ročník! Fotogalériu a video nájdete už čoskoro na webe redbull.sk/getontop.

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.