MAN predstavuje nový van a novinky v truckoch pre rok 2018

Známy mníchovský výrobca rozširuje svoju ponuku a stáva sa poskytovateľom kompletnej palety vozidiel.

MAN vozidlá s hmotnosťou od 3t do 44t

Portfólio značky MAN v apríli tohto roka skompletizovali ľahké úžitkové vozidlá so znakom leva na maske. Vozidlá MAN sa tak budú dať aplikovať na všetky typy dopravy s maximálnou celkovou hmotnosťou od 3 do 44 ton. Vďaka veľkému počtu noviniek v jednotlivých modelových radoch truckov sa MAN od roku 2018 zmení na dodávateľa komplexných riešení pod jednou strechou.

TGE

Modelom TGE tradičná mníchovská značka po prvý raz vstupuje do sveta vanov. Výroba sa začala v apríli, oficiálny predaj o mesiac skôr a aktivity spoločnosti, ktoré sú v sektore truckov známe zameraním na zákazníka, sa tak rozšírili aj na trh ľahkých úžitkových vozidiel. Nový prírastok do rodiny imponuje množstvom variantov: dodávkové vozidlá, kombi a podvozky s jednoduchou i dvojitou kabínou, pre ktoré je na výber široká paleta nadstavieb. Vďaka maximálnej celkovej hmotnosti od 3 do 5,5 ton a zásluhou hospodárnych odolných motorov s výkonom 102 až 177 k je MAN TGE ideálnym riešením pre ľahkú dopravu v stavebníctve, pre remeselníkov, na prepravu osôb a rôzne úlohy v distribučnej logistike. Prostredníctvom služby Vans to Go spoločnosť MAN prvýkrát predstavuje ponuku kompletných vozidiel okamžite dostupných priamo z výroby – vrátane doplnkov pre rad TGE.

TGL a TGM

V rámci inovácie truckov MAN strednej hmotnostnej kategórie modely TGL a TGM teraz poháňa nová generácia motorov s novými výkonovými modifikáciami. Motory novej generácie MAN D08SCR majú jednoduchšiu konštrukciu a využívajú spracovanie výfukových plynov výlučne na báze technológie selektívnej katalytickej redukcie SCR. Tým sa rozširuje potenciál ich využitia a zároveň sa zjednodušuje údržba a posilňuje celková spoľahlivosť. Výrobcovi sa tiež podarilo znížiť spotrebu paliva o ďalších 5,5 %. Vozidlá TGL a TGM poskytnú zvýšený komfort a hospodárnosť jazdy aj vďaka novým funkciám prevodovky TipMatic. Pracovisko vodiča je ďalej zdokonalené a nové ovládacie prvky uľahčujú ovládanie vozidla.

TGX a TGS

Kým úpravy interiéru v krátkych kabínach C a M sa týkajú najmä pracoviska vodiča, vo väčších verziách L, LX, XL, XLX a XXL, ktoré sa využívajú najmä pri vozidlách MAN TGX a TGS, sú vylepšené aj ďalšie časti interiéru. Medzi zmeny patria nové prvky osvetlenia, nové úložné priestory a tiež nová chladnička, ktorá sa dá celá zasunúť pod lôžko. Všetky dôležité funkcie súvisiace s komfortom môže vodič využívať cez nový koncept ovládania. V kabínach série TGX má posádka zaručený pokojný spánok vďaka akustickému balíku, ktorý komplexnou zvukovou izoláciou znižuje hladinu hluku v interiéri.

Tempomat funkciou „Stop and Go“

MAN vybavil svoj adaptívny tempomat funkciou „Stop and Go“, ktorá pomôže redukovať únavu vodiča na upchatých cestách a v kolónach. Funkcia automaticky nielenže udržiava bezpečný odstup od vozidla vpredu (aj pri nízkych rýchlostiach), ale v prípade potreby spomaľuje až do úplného zastavenia a vždy, keď sa kolóna pohne, vozidlo opäť automaticky rozbieha. Vodič sa tak môže uvoľniť a jazdiť bez stresu aj v pomalej premávke.

RIO Box

Každý nový truck MAN v Európe je od augusta vybavený jednotkou RIO Box. Umožňuje to zákazníkom zjednodušiť priebeh logistických procesov s ich vozidlami MAN. Jednotka funguje ako technické rozhranie pre prístup k novej digitálnej službe RIO, ktorú poskytuje spoločnosť Volkswagen Truck & Bus. Značka MAN tak kladie prvý stavebný kameň infraštruktúry, prostredníctvom ktorej bude v budúcnosti možné službami prepojiť celý dopravný a logistický sektor. Cloudové technologické riešenie služby RIO zákazníkom čoskoro umožní pristupovať ku kvantu dát o ich vozidlovom parku a využívať množstvo rôznych služieb v dopravnom a logistickom sektore.

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.