Nové BMW K 1600 Grand America

BMW Motorrad rozširuje svoju ponuku v segmente kapotovaných cestovných motocyklov o model špeciálne navrhnutý pre komfortné cestovanie. BMW K 1600 Grand America absolvuje svoj debut na najväčšom veľtrhu motocyklov sveta, Motosalon EICMA v Miláne (7.-12. Novembra 2017). Nový model je odvodený od BMW K 1600 B a kombinuje výnimočné výkony šesťvalcového motora s exkluzívnou výbavou, ktorá robí cestovanie na dlhú vzdialenosť pohodlným a zároveň fascinujúcim zážitkom v štýle amerických diaľničných krížnikov, a to ako pri jazde sólo, tak sa spolujazdcom.

Dizajn BMW K 1600 Grand America

Dizajn BMW K 1600 Grand America je inšpirovaný fascináciou pre uvoľnené, luxusné cestovanie, ktoré je obzvlášť rozšírené v USA. Za týmto účelom bol dizajn vyvinutý pre motocykel typu Bagger – BMW K 1600 B – upravený a doplnený o mnoho charakteristických prvkov. Okrem dynamicky predĺžené bočné línie, ktorá plynule klesá smerom k zadnej časti, je ďalším jasne rozpoznateľným prvkom kvapkovitá silueta, vytvorená vizuálnym napojením vysokého veterného štítku a nízko umiestnených bočných batožinových schránok.

Chrómované tlmiče výfuku, umiestnené paralelne s cestou, sú harmonicky integrované do elegantného a uhladeného dizajnu. Autentický vzhľad BMW K 1600 Grand America završuje zadný kufor s integrovanou opierkou spolujazdca. Okrem rozšírenej prepravnej kapacity ponúka BMW Grand America vďaka vylepšenému komfortu pre jazdcov i spolujazdca významne zvýšenou využiteľnosť na dlhých cestách. Horný kufor je tiež okamžite rozpoznateľnú známkou toho, že ide o koncept motocykla navrhnutého špeciálne pre cestovanie na dlhé vzdialenosti.

Americký štýl: doplnkové brzdové svetlo integrované v zadnom kufri

Dizajn BMW K 1600 Grand America je inšpirovaný americkými custom motocykle, čo sa odráža aj v ďalších detailoch jeho zadnej časti. Doplnkové brzdové svetlo integrované do hornej schránky dáva motocykla pri pohľade zozadu typický vzhľad. Je tiež vizuálne zladené so svetlami integrovanými do bočných schránok, ktoré fungujú ako brzdové a smerové svetlá. Všetky svetlá využívajú LED svetelných zdrojov.

Maximálna exkluzivita: Paket Style so žltou farbou Austin Yellow a čiernu Blackstorm

Štandardne je BMW K 1600 Grand America lakované v pôsobivé, elegantnej čiernej farbe Blackstorm. Okrem loga BMW nesie motocykel tiež označenie modelu a typu motora a uprostred palivovej nádrže je umiestnený nápis “K 1600 Grand America”.

Paket Style, navrhnutý špeciálne pre BMW Grand America, zaručuje ešte väčšiu dávku exkluzivity. Je tvorený dvojfarebným lakovaním, ktoré kombinuje čiernu metalickou farbou Blackstorm s vysoko expresívnym odtieňom žltej Austin Yellow a chrómovými doplnkami na kryte predného kolesa.

Šesťvalcový motor s typickou výkonovou charakteristikou

Špičkové výkony robia z dlhých ciest na novom BMW K 1600 Grand America potešenie plné pohody. Najnovšia verzia typického šesťvalcového motora od BMW Motorrad dodáva v každej jazdnej situácii svoje výkony nenútene. Najkompaktnejšie šesťvalcový motor ponúka najvyšší výkon 118 kW / 160 k pri 7750 1 / min a maximálny krútiaci moment 175 Nm v 5250 1 / min. V novom BMW Grand America ponúka nielen obľúbené a prakticky nevyčerpateľné zásoby výkonu, ale aj výnimočnú charakteristiku. V rámci princípu “amerického spôsobu jazdy” je jeho maximálna rýchlosť obmedzená na 162 km / h. To berie do úvahy fakt, že úpravy dodatočnými doplnky v zadnej časti – populárne v tomto segmente motocyklov – môžu znateľne ovplyvniť rozloženie hmotnosti. Takto je za všetkých okolností zaistená patričná jazdná dynamika, stabilita a bezpečnosť.

Elektronické odpruženie Dynamic ESA a asistent cúvania ako štandard

Okrem motora je to aj elektronicky riadené zavesenie Dynamic ESA, ktoré prispieva k vynikajúcim jazdným vlastnostiam nového BMW Grand America, ktoré sú výnimočné jazdnými výkonmi, komfortom a stabilitou. V štandardnom nastavení “Road” ponúka plne automatizované nastavenie tlmičov, ktoré zaisťuje najvyššiu úroveň komfortu a vynikajúcu trakciu na takmer akomkoľvek povrchu. Okrem toho možno aktivovať režim “Cruise”, ktorý prináša veľmi mäkké nastavenie tlmičov a výraznejšie komfort.

Uvoľnená pozície jazdca “s nohami vpred” pre dlhé cesty

Pohodlná pozícia jazdca aj spolujazdca je ďalším prvkom, ktorý prispieva k bezkonkurenčne komfortným jazdným vlastnostiam BMW K 1600 Grand America – a to aj na extrémne dlhé vzdialenosti. Motocykel je štandardne vybavený stúpačkami, ktoré jazdci umožňujú zaujať pohodlnú polohu “s nohami vpred”. Aj spolujazdec si môže užiť pohodlné pozície vďaka nízkemu zadnému rámu a o 70 milimetrov nižšie výške sedla. Ako výbava na želanie sú k dispozícii široké stupačky aj pre spolujazdca.

Perfektná ochrana pred počasím vďaka vysokému štítku

Štandardná výbava nového BMW Grand America zahŕňa tiež vysoko kvalitný ochranný rám motora, vyhrievané rukoväte riadidiel, vyhrievané sedlo, systém pre automatické udržiavanie rýchlosti a pre tento model typický obzvlášť vysoký veterný štít. Spolu s bočnou kapotážou, ktorá siaha ďaleko dozadu, zaisťuje perfektnú ochranu pred vetrom a ďalšími nepriaznivými vplyvmi počasia. Integrované výduchy ventilácie privádzajú jazdci čerstvý vzduch podľa potreby. Audiosystém s prípravou pre navigáciu je ďalším prvkom štandardne dodávaným pre nové BMW K 1600 Grand America.

Ponuka továrenské voliteľnej výbavy potom zahŕňa asistent radenia Shift Assistant Pre a inteligentné tiesňové volanie eCall (v SR funkčný od 4Q / 2018) s ConnectedDrive, pakety Comfort a Safety, rôznymi výškami sedla a kovanými riadidlami. Priestor pre ďalšie úpravy ponúka program Originálneho príslušenstva BMW Motorrad.

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.