BMW Concept iX3 predstavený v Pekingu

Haral Krüger, CEO BMW, sa dnes pri predstavení konceptu nového elektromobilu s názvom BMW iX3 o Číne vyjadril ako o lídrovy e-mobility. Preto sa nové BMW iX3 bude v tejto krajine vyrábať a samozrejme sa teda predstavenie tohto auta nemohlo konať nikde inde, ako na Auto Show v Pekingu.

Čo teda môžeme čakať od tohto elektrického SUV? Už názov napovedá, že sa jedná v podstate o upravenú X3-ku. Dizajn je v znamení iPerformance divízie BMW. Medzi hlavné prvky patrí predná maska, ktorá v podstate iba odkazuje na dizajn BMW, keďže elektromobily nepotrebujú otvory pre chladič, je táto “mriežka” plná. Ďalšími prvkami sú napríklad disky, “i” logá alebo modré prvky typické pre BMW hybridy a elektromobily.

Elektromobil iX3 sa pýši 5. generáciou pohonu eDrive. Výkon elektromotoru bude 200 kW (270 k) a iX3 má mať výborné ovládanie, ako sme zvyknutí pri X-kových BMW. Batéria bude mať kapacitu 70 kWh, čo by malo vystačiť na dojazd 400km. Nabíjať by sa malo pomocou až 150kW nabíjačky a BMW hovorí, že by na plné nabitie pomocou tejto nabíjačky mala postačovať pol hodina, čo je vynikajúce.

Nová iX3 má prísť na trh v roku 2020. Cena zatiaľ nie je známa, avšak so zvyšujúcim sa počtom a znižujúcou sa cenou elektromobilov ju BMW musí nastaviť rozumne.

Autor: Peter Gurbicz, foto: BMW

About Peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.