SLOVAKIA RING ohlasuje nečakaný supervíkend ETRC a WTCR

Toto leto k nám prichádza veľké, skutočne nečakané prekvapenie! Na okruh SLOVAKIA RING mieri vzácny hosť: Svetový pohár cestovných vozidiel WTCR – FIA World Touring Car Cup, pokračovateľ svetového šampionátu WTCC. Seriál sa u nás predstaví spolu s Majstrovstvami Európy ťahačov FIA ETRC (European Truck Racing Championship) pod názvom OMV MaxxMotion TRUC RACE OF SLOVAKIA.

Takýto pretekársky “supervíkend” sme na okruhu SLOVAKIA RING ešte nezažili. Dva vrcholové šampionáty vo svojej kategórii – FIA ETRC spolu s FIA WTCR uvidíme už 14.-15. júla 2018. Po ročnej odmlke sa tak svetové cestovné vozidlá vrátia na náš okruh a to už po šiesty raz. Budú to zároveň 16. až 18. preteky sezóny 2018. Predchodca seriálu – Majstrovstvá sveta cestovných automobilov FIA WTCC boli stálicou v našom kalendári v rokoch 2012-2016. Na konci minulého roka došlo k veľkým zmenám v pravidlách, ktoré napokon prevzali technické smernice mimoriadne obľúbených seriálov TCR. Práve TCR International Series (TCR – skratka “touring cars”) vznikol v roku 2014 ako odnož WTCC. 6. decembra 2017 však došlo k zlúčeniu oboch seriálov, pod taktovkou Medzinárodnej automobilovej federácie (FIA) a promotéra Eurosport Events. Seriál WTCC sa následne premenoval na WTCR.

Rovnako Majstrovstvá Európy preteky ťahačov na okruhu (FIA ETRC) uvidíme po úspešnej minuloročnej premiére u nás už po druhýkrát. Chýbať nebudú ani vždy vzrušujúce preteky KIA Platinum Race a Suzuki Swift Cup. Celý víkend bude pre divákov s pôvodnými cenami lístkov, teda bez zmeny oproti ETRC.

S príchodom WTCR nás čakajú aj zvučné a známe mená, ktoré k nám v minulosti ťahali vždy najväčšie davy fanúšikov. Chýbať nebude náš Maťo Homola (Peugeot 308 TCR, tím DG Sport Competition), ale aj Majstri sveta ako Yvan Muller, Thed Björk, Rob Huff, Gabriele Tarquini, či obľúbený Norbert Michelisz. Na nedávnom podujatí v Holandsku štartovalo až 27 vozidiel. Na SLOVAKIA RING ich mieri už 28! Svoje zastúpenie tu majú značky ako Audi, Hyundai, Peugeot, Alfa Romeo, Volkswagen, Honda a Seat.

To musíš zažiť!
Viac informácií a predpredaj vstupeniek nájdete na www.slovakiaring.sk

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.