Lexus GS 350: Symbióza luxusu, športovosti a zvodného dizajnu

Nový Lexus GS 350 predstavený pre modelový rok 2013 prináša luxusnejší vzhľad, komfortnejšiu a tichšiu jazdu ako tomu bolo doteraz. U tohto modelu debutuje aj nová 8-stupňová automatická prevodovka s pádlami pod volantom, ktorá prispieva k znižovaniu spotreby paliva.

Za úchvatnou mriežkou chladiča je ukrytý šesťvalcový motor s objemom 3,5 litra a svojim kultivovaným prejavom vie vydolovať z maxima 306 konských síl. K zdôrazneniu sily motora dopomáhajú dve koncovky výfuku svojim vrčivým zvukom pri akclelerácii. K dispozícii je taktiež F-SPORT paket, ktorý možno objednať ako aj pre model so zadným pohonom, tak aj pre model s pohonom všetkých štyroch kolies zvaný tiež All-Weather Drive (v skratke AWD). Elektronický diferenciál umožňuje prerozdeliť výkon medzi nápravami v pomere 50:50 až 30:70 v závislosti od jazdných podmienok.

Ako líder v užívateľských technológiách používa Lexus Siri® Eyes Free program s 12,3” obrazovkou, ktorý je licencovaný od Apple. Systém je kompatibilný s iPhone-mi od 4S a novšie. Tento systém umožňuje nakopírovať do automobilu kontakty zo svojich milovaných jabĺčok ako aj hudbu cez iTunes a nahrávanie máp pre navigáciu od Apple. Okrem navigovania zvláda tento systém dokonale prečítať a reprodukovať všetky notifikácie, pripomienky a udalosti, ktoré máte zaznamenané v kalendári.

Lexus GS 350 umožňuje zvoliť pomocou programu Drive Select rôzne režimy jazdy: ECO, Normal, SPORT S a SPORT S+. ECO je zameraný na dosiahnutie čo najnižšej spotreby, SPORT S a SPORT S+ zas na dosiahnutie čo najlepších jazdných pôžitkov z auta (zvýši sa rýchlosť odozvy plynu na stlačenie pedála, pritvrdí sa adaptívny podvozok, atď…).

Auto s týmto motorom  má priemernú spotrebu 10,1 litra naturalu na 100 km. A ako čerešnička na torte je audiosústava Mark Levinson so 17 reproduktormi s celkovým výkonom 835 Wattov. Táto sústava sa nachádza v doplnkovej výbave.


2014_Lexus_GS_350_028 2014_Lexus_GS_350_029 2014_Lexus_GS_350_F_SPORT_001 2014_Lexus_GS_350_F_SPORT_005

Autor: Stanislav Frivaldský; Zdroj + foto: Lexus

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.