Chevrolet nekončí s veľkými objemami. Panika sa nekoná

Chevrolet oznámil, že nenahradí veľké, chrliace a všetko žerúce osemvalce moderným vysávačom so 4 valčekmi.

Pri novinárskych správach, ktoré sa mi v dnešnej dobe dostanú do ruky čítam: “nový 3- valcový, nový 4-valcový, nízkoobjemový motor” a v tom momente si trhám svoje krátke vlasy a frflem, že do akej doby vyrastám.
V Chevrolete za mlákou si ale asi niekto prečítal mail s prosbou o zachovanie poriadneho motora. Ten niekto bol hlavný riaditeľ konštrukcie Al Oppenheiser a uznal, že nízkoobjemové a turbom prepĺňané motory nie sú pre americké ikony ako je Camaro to pravé. Vyjadril sa sám, že kým bude v terajšej funkcii, bude bojovať o každý deciliter a o každého koňa v ďalšom motore.
Práve táto myšlienka vyšvihla 5. generáciu Camara (od roku 2010) znovu na vrchol. Ponúkali a ponúkajú totiž motory V6 a V8.
Vedenie Chevrolet priznalo dokonca, že po vytvorení krabičkovo-spojlerovo-polepenej verzie Z/28 ich predaj klesol. V Amerike sa totiž stále našlo dostatok zástancov športových áut, ich vlastných ikon. Preto je opäť nové Z/28 2014 určené na víkendové jazdenie po okruhoch.

Hrozba je teda zatiaľ zažehnaná a mnohí Európania sa teraz tiež potešili a dúfajú, že svitá na veľkoobjemové/tradičné časy motorom.

Autor: Vladislav Baniari; Zdroj: lsxtv.com

CalvinGrannis-PBA
Príklad toho čo chceme!

 

 

ltz
Príklad toho, čo nechceme !!!!

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.