Chevrolet Camaro Z/28R sa ide predviesť na 24H

Chevrolet Camaro Z/28 sa zúčastní 24 hodinových pretekov len s malými obmenami. Osem valcový motor s 505 koňmi a aerodynamika ostanú zachované, ako aj ďalšie prvky sériovo vyrábaného pretekára.

Za mlákou sa neoficiálne začala sezóna automobilových pretekov tým, že mnohé tímy predstavujú svoje krásky s ktorými sa ukážu na 24 hodinových pretekoch vo Floride na okruhu Daytona. Medzi prezentované krásky sa postavilo aj nové Camaro Z/28.R .

2014 Chevrolet Camaro Z/28.R 2014 Chevrolet Camaro Z/28.R
To, že GM predstavilo pretekársku verziu nie je náhoda. Minulý rok totiž predstavili znovuzrodenú legendu Z/28, ktorá je skôr legálna pretekárka. Práve z novej Z/28 využíva pretekárska verzia Z/28.R mnohé diely.  To ako si poradí tento hrdlorez medzi zvyškom zabijakov sa dozvieme už čoskoro (v čase písania článku prebiehala súťaž).
Camaro Z/28.R nahradilo na trati Camaro GS, pretože je založené na novej platforme. Z/28 séria a Z/28 pretekárska využíva rovnaké šasi, rovnaký 505 koňový motor LS7 (7l V8, diferenciál s kontrolovaným preklzom a aj rovnaké aerodynamické prvky. No nie je to skvelá reklama pre sériovú Z/28?
To isté platí o prednom splitteri, zadnom spojleri, mriežke na kapote (pre odvod teplého vzduchu z chladiča) a aj rozšírenia blatníkov.
Niet divu, že za „sériové“ Camaro Z/28 pýtajú v Chevrolete 75.000 USD, keď už je takto pripravené priamo na pretekanie.

2014 Chevrolet Camaro Z/28.R

Autor: Vladislav Baniari; Zdroj + foto: GM

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.