Kupé S 65 AMG prináša jedinečnú exkluzivitu a výkon

Kupé S 65 AMG je nový dvanásťvalcový top model Triedy S modelového radu kupé. Jedinečný komfort pohonu, najvyšší výkon a vynikajúca výbava charakterizujú toto dvojdverové vozidlo. Neodolateľné línie dvanásťvalcového kupé zdôrazňujú mnohé expresívne dizajnérske prvky vo vysokolesklom chróme. 6,0-litrový motor AMG V12 s dvoma turbodúchadlami s výkonom 463 kW (630 k) a krútiacim momentom 1 000 newtonmetrov predstavuje rovnako výnimočnú pozíciu v konkurenčnom segmente ako športový podvozok AMG na báze MAGIC BODY CONTROL s funkciou nakláňania v zákrutách a systémom ROAD SURFACE SCAN.

Tobias Moers, predseda vedenia spoločnosti Mercedes-AMG GmbH: „Existujú fanúšikovia AMG, pre ktorých je náš motor V12 s dvoma turbodúchadlami meradlom všetkého ostatného. Pre tento okruh zákazníkov sme novým kupé S 65 AMG vyvinuli jedinečný automobil. Či už dynamika jazdy, komfort alebo výbava – naše nové dvanásťvalcové kupé presahuje aj tie najvyššie očakávania.“

Jedinečná ponuka a dlhá tradícia V12 od Mercedes-AMG

Kupé, sedan, roadster a terénne vozidlo: Po S 65 AMG, SL 65 AMG a G 65 AMG je nové kupé S 65 AMG štvrtý vysokovýkonný automobil AMG s pohonným agregátom V12. Žiaden iný výrobca vozidiel na celom svete neponúka také široké portfólio dvanásťvalcových vozidiel ako Mercedes-AMG. Už v roku 2003 prezentovala značka Mercedes-Benz orientovaná na výkon kupé s výkonným V12 biturbo prostredníctvom modelu CL 65 AMG konštrukčného radu C 215. Nástupca CL 65 AMG (konštrukčný rad C 216) bol v ponuke od roku 2007 do 2014 a bol priamy model predchodcu nového kupé S 65 AMG.
Ešte stále sa hnacie mechanizmy dvanásťvalcov považujú za vrchol v konštrukcii automobilov. Medzi znalcami je špeciálne 6,0-litrový motor V12 s dvoma turbodúchadlami výnimočný exemplár tohto druhu. Kto otvorí kapotu motora kupé S 65 AMG, zistí hneď na prvý pohľad prečo: exkluzívny kryt motora z uhlíkových vlákien a hliníka je synonymom pre výnimočnú silu motora V12, ktorý bol skonštruovaný v Affalterbachu podľa filozofie „one man, one engine“. Plaketa AMG na motore s podpisom montážneho technika nie je len typickým znakom najvyššej precíznosti a kvality výroby AMG, ale aj odkazom na neporovnateľnú „DNA“ značky Mercedes Benz orientovanej na výkon.

Mercedes-Benz S 65 AMG Coupe´(BR 217), 2014

Fascinujúci pohyb vpred a suverénne jazdné výkony

Motor AMG V12 ponúka najvyšší výkon 463 kW (630 k) a maximálny krútiaci moment 1 000 newtonmetrov – výsledkom sú suverénne hodnoty jazdného výkonu: Z nuly na 100 km/h zrýchli kupé S 65 AMG za 4,1 sekundy, najvyššia rýchlosť je 250 km/h (elektronicky obmedzená). Aj v iných parametroch je 6-litrový motor AMG V12 biturbo garantom pre fascinujúci pohyb vpred: Štýlový komfort pohonu, enormný trakčný účinok a ľahký vývoj sily vo všetkých oblastiach rýchlosti sa spájajú s kultivovaným chodom motora a výrazným, pre AMG typickým zvukom V12.
Pohľad na hodnoty spotreby a emisií ukazuje, že AMG V12 je ako stvorený pre budúcnosť: s celkovou spotrebou paliva 11,9 litra na 100 kilometrov podľa NEJC (zodpovedá 279 g/km CO2) je kupé S 65 AMG výrazne úspornejší ako jeho konkurenti. Oproti modelu predchodcu CL 65 AMG sa mohla spotreba znížiť o 2,4 litra na 100 kilometrov (NEJC celkovo). Dvanásťvalcový topmodel spĺňa emisnú normu EU 6.

Technické novinky 6,0-litrového motora AMG V12 biturbo:
• preplňovanie dvoma turbodúchadlami
• hliníková kľuková skriňa
• kovaný kľukový hriadeľ z vysokokvalitnej legovanej ocele
• viaciskrové zapaľovanie s dvanástimi dvojitými dvojsviečkovými zapaľovacími cievkami
• chladenie plniaceho vzduchu vzduchom a vodou s nízkoteplotným okruhom
• manažment alternátora
• funkcia ECO štart – stop

Prenos sily s troma individuálnymi jazdnými programami

Za prenos sily na zadnú nápravu zodpovedá AMG SPEEDSHIFT PLUS 7G TRONIC. Prevodovka disponuje troma individuálnymi jazdnými programami: Vodič môže stlačením tlačidla v stredovej konzole vybrať režimy Controlled Efficiency (C), Sport (S) a Manual (M). Sport a Manual zdôrazňujú dynamiku: o vyššiu emocionálnosť a skutočný športový pocit z jazdy sa postará krátkodobé a presne stanovené vypnutie zapaľovania a vstrekovania pri radení smerom hore pod plným zaťažením; to skracuje dobu preradenia a procesy radenia sú tak akusticky emocionálnejšie.
V jazdnom programe C je aktívna funkcia ECO štart – stop.

Mercedes-Benz S 65 AMG Coupe´(BR 217), 2014

Lítiovo-iónový akumulátor ušetrí viac ako 20 kilogramov hmotnosti

Sériovo sa v kupé S 65 AMG používa lítiovo-iónový akumulátor. V porovnaní so zvyčajnou koncepciou akumulátora ponúka táto inovatívna technológia množstvo výhod: s kapacitou 78 Ah nahrádza lítiovo-iónový akumulátor tak štartovací, ako aj pomocný akumulátor – výsledkom je úspora hmotnosti viac ako 20 kilogramov.

Športový podvozok AMG s funkciou nakláňania v zákrutách

O neporovnateľný pocit z jazdy sa postará športový podvozok AMG na báze MAGIC BODY CONTROL. Jedinečná je sériová kombinácia Active Body Control (ABC), ROAD SURFACE SCAN a funkcie nakláňania v zákrutách. Kupé S 65 AMG C sa pritom ukladá do zákruty podobne ako jazdec na motorke alebo lyžiar. Priečne zrýchlenie pôsobiace na cestujúcich sa zníži podobne ako v ostrej zákrute. Funkcia nakláňania v zákrutách ponúka viac potešenia z jazdy a komfortu predovšetkým na cestách nižšej kategórie. Cieľ nie je dosiahnuť vyššie rýchlosti v zákrutách, ale ešte lepší pôžitok z jazdy.
Funkcia nakláňania v zákrutách sa dá zvoliť pomocou spínača ABC ako jeden z troch režimov jazdy a je aktívna v intervale rýchlosti od 15 do 180 km/h.

Vozidlo sa nakláňa do zákruty plynule automaticky v zlomkoch sekúnd – v závislosti od polomeru zákruty a jazdnej rýchlosti. Inovatívny systém podvozka rozpoznáva zákruty pomocou stereokamery za čelným sklom, ktorá zaznamenáva oblúk zákruty už 15 metrov vopred, ako aj s prídavným snímačom priečneho zrýchlenia. Funkcia nakláňania v zákrutách oslavuje v modeloch kupé S 63 AMG a S 65 AMG svoju premiéru.

Funkcia ROAD SURFACE SCAN dokáže dopredu identifikovať zvlnenú vozovku. Táto technológia rozpozná takéto nerovnosti pomocou stereokamery. Systém MAGIC BODY CONTROL vopred nastaví podvozok na situáciu a účinne kompenzuje rušivé pohyby karosérie. Aj tu sú na výber dva jazdné režimy „Comfort“ a „Sport“. Športový podvozok AMG vozidla S 65 AMG kupé je navyše vybavený špecifickou elastokinematikou – vodič tak profituje z väčšej priamosti pri dynamickom spôsobe jazdy.

Mercedes-Benz S 65 AMG Coupe´(BR 217), 2014

Športové parametrické riadenie s variabilným prevodom riadenia

Perfektným doplnkom k nákladnej technológii podvozka je elektromechanické športové parametrické riadenie s variabilným prevodom riadenia: Rozhodujúcou mierou zlepšuje ovládateľnosť a agilnosť vozidla, pri zachovaní bezpečnosti jazdy vysokou rýchlosťou. V režime podvozka „Comfort“ reaguje športové parametrické riadenie komfortnejšie, čiže s vyšším podporným účinkom posilňovača. V režime podvozka „Sport“ zasa vodič pocíti športovo tuhý účinok posilňovača riadenia. Pevne naprogramované charakteristiky podporného účinku posilňovača zlepšujú odozvu z vozovky a presnosť riadenia.

Leštené kované kolesá s plne integrovaným krytom skrutiek kolies

Kupé S 65 AMG jazdí na kovaných diskoch s mnoholúčovým dizajnom rozmeru 8,5 x 20 vpredu a 9,5 x 20 vzadu, s pneumatikami v 255/40 R 20, resp. 285/35 R 20. Exkluzívne kované disky vozidla V12 kupé fascinujú svojím neobvyklým dizajnom a sú modernou interpretáciou klasických diskov športového vozidla: Každý zo 16 lúčov je špeciálne skrútený, čím sa svetelné hrany zbiehajú do náboja kolesa. Výsledný efekt: Koleso pôsobí vizuálne ešte väčšie.

Nenapodobiteľne vysokokvalitný dojem kovaných diskov AMG keramicky leštených do vysokého lesku má svoj pôvod v náročnom finišovacom procese:
Po prvom procese leštenia sú disky z ľahkej zliatiny brúsené manuálne. Dva procesy leštenia s odlišným brúsnym granulátom zabezpečia požadovaný hĺbkový lesk. Po procese čistenia nasleduje konečná úprava vrátane zapečatenia čírym lakom.

Sériovo disponujú kované disky kvalitnými, skrutkovanými a plne integrovanými krytmi kolesových skrutiek z kovaného hliníka. Ich tvar pripomína centrálny uzáver, akási reminiscencia na motoristický šport. Do disku je ako dizajnérsky prvok integrovaný nápis AMG. Ako alternatívna výbava na želanie sú k dispozícii ďalšie tri dizajny kovaných diskov AMG rovnakých rozmerov – dizajnérsky variant aj v matnej čiernej lakovanej farbe s lešteným lemom ráfika.Mercedes-Benz S 65 AMG Coupe´(BR 217), 2014

Vysokovýkonná keramická kompozitná brzdová sústava AMG na želanie

Vysokovýkonná kompozitná brzdová sústava AMG je vybavená šedo lakovanými strmeňmi brzdy – červené strmene sa dodávajú ako výbava na želanie. Na želanie je k dispozícii aj vysokovýkonná keramická kompozitná brzdová sústava.
Hmotnosť znížená o viac ako 20 percent znižuje neodpružené hmotnosti a zvyšuje dynamiku, agilnosť a komfort jazdy.

Dizajn: neodolateľné línie s množstvom chrómových prvkov

Suverénny športový charakter kombinovaný so zmyselnou čistotou charakteristickou pre značku Mercedes-Benz – kupé S 65 AMG fascinuje svojimi neodolateľnými líniami. Znaky špecifické pre V12 sú početné dizajnérske prvky vo vysokolesklom chróme vpredu, na bočnej časti a vzadu, ktoré špeciálne vynikajú v spojení s tmavými odtieňmi lakov: Na prednom spojleri sú: veľká centrálna hviezda Mercedes, maska chladiča „Twin Blade“, všetky mriežky otvoru na prívod vzduchu, ozdobná lišta „A-Wing“, bočné flics (prvky na usmernenie vzduchu) a predný rozdeľovač prúdenia ozdobené chrómom. Trojrozmerne tvarovaný predný rozdeľovač prúdenia znižuje  aerodynamický vztlak na prednej náprave, štrbina nad predným rozdeľovačom prúdenia zabezpečuje efektívny prívod vzduchu do samostatného chladiča motorového oleja,  umiestneného za ním.

Pri bočnom pohľade padnú do oka okrem nápisov„V12 BITURBO“ na blatníkoch aj vložky bočného obloženia prahov vyhotovené vo vysokolesklom chróme  – perfektne harmonizujú s kovanými diskami, ktoré sú leštené vo vysokom lesku. Nezabudnuteľná je aj zadná časť: Dve pochrómované dvojité koncovky v dizajne V12 športovej výfukovej sústavy AMG sú integrované do zadného spojlera. Účinný kontrast nad výraznou vložkou difuzéra, lakovanou vo vysokolesklej čiernej, vytvára ozdobný prvok: Preberá dizajn „A-Wings“ predného spojlera a je vyhotovený vo vysokolesklom chróme.

 

Interiér: výbava, kvalita a prostredie na najvyššej úrovni

Výnimočný charakter sa ukazuje aj vo vnútri: kupé S 65 AMG víta svojich cestujúcich s jedinečnou atmosférou. Najjemnejšie materiály, najvyššia kvalita spracovania a rozsiahla sériová výbava sú charakteristiky tohto dvojdverového vozidla. Vizuálne dominujú v interiéri športové sedadlá: Čalúnenie v designo koža napa Exklusiv AMG s grafickým motívom sedadla v kosoštvorcovom dizajne disponuje selektívnou perforáciou: Všade tam, kde prebiehajú švy, sa v koži napa cielene nenachádza žiadna perforácia. Výsledkom je výnimočne čistý priebeh švov a jedinečný dojem kvality.

Exkluzívne vyvinuté športové sedadlá AMG zabezpečujú optimálne pohodlie pri cestovaní na dlhšie vzdialenosti. Elektrické nastavovanie, pamäťová funkcia, vyhrievanie, ako aj klimatizovanie sedadiel sú sériovou súčasťou výbavy. Sedacie plochy a chrbtové operadlá s výraznejšími obrysovými líniami zlepšujú bočné držanie v rýchlo prechádzaných zákrutách.
Plakety AMG vysokej hodnoty na všetkých štyroch operadlách sú sériové, reliéfny erb AMG sa nachádza na prednej stredovej konzole.

Ďalšou súčasťou balíka Exklusiv je vnútorné čalúnenie stropu v koži napa, prístrojová doska potiahnutá kožou, stredové výplne dverí v kosoštvorcovom dizajne, stropné držadlá potiahnuté kožou, pochrómované zaisťovacie kolíky dverí, ako aj prahové lišty AMG z ušľachtilej ocele osvetlené bielym svetlom. Pri čalúnení designo koža napa Exklusiv AMG si zákazník môže vybrať z farieb čierna, porcelánová/hnedá farba espresso, sedlová hnedá/čierna a krištáľová sivá/čierna.

Mercedes-Benz S 65 AMG Coupe´(BR 217), 2014

Nový športový volant s trojramenným dizajnom

Perfektný pocit z vozidla umožňuje nový športový volant s trojramenným dizajnom. Disponuje radiacimi páčkami, vencom s vyrazenými obrysmi s perforovanou kožou v oblasti uchopenia a kovovou sponou s nápisom AMG.

Ďalším špecifikom typickým pre AMG je združený prístroj AMG: na 31,2-centimetrovom farebnom displeji TFT s vysokým rozlíšením informujú dva animované okrúhle prístroje o otáčkach motora, rýchlosti vozidla a poskytujú mnoho ďalších informácií. Vo vzhľade AMG sa prezentujú: špecifická grafika písma, ukazovateľ v červenej/striebornej farbe, tachometer so stupnicou 360 km/h a nápis „V12 BITURBO“ v otáčkomere. Pri otvorení dverí vodiča sa na pravom displeji zobrazí indikácia AMG start-up, na združenom prístroji sa zobrazí animované kupé S 65 AMG.

Mercedes-Benz S 65 AMG Coupe´(BR 217), 2014

Rozsiahla sériová výbava s projekčným displejom a dotykovým panelom

K rozsiahlej sériovej výbave kupé S 65 AMG patrí aj projekčný displej a dotykový panel. Pri projekčnom displeji sa všetky dôležité informácie ako rýchlosť, obmedzenia rýchlosti, navigačné pokyny, dopravné značky, ako aj upozornenia systému DISTRONIC PLUS premietajú na čelné sklo. AMG exklusiv je vizualizácia počtu otáčok a aktuálneho prevodového stupňa. V jazdnom programe manuálneho radenia sa na čelné sklo premietajú aj farebný stĺpcový indikátor preradenia na vyšší stupeň a možné stupne pre manuálne preradenie. Virtuálny, farebný obraz s veľkosťou 21 x 7 centimetrov akoby sa vznášal nad kapotou motora vo vzdialenosti približne dva metre. Inovatívny dotykový panel Mercedes-Benz značne uľahčuje obsluhu rádia, telefónu a navigácie. Dotykový panel umožňuje, na rozdiel od zvyčajných systémov, obsluhu všetkých funkcií informačného a zábavného systému. Ovládacia plocha veľká približne 6,5 x 4,5 centimetrov je integrovaná do opierky ruky s krytom klávesnice.

Mercedes-Benz S 65 AMG Coupe´(BR 217), 2014

Intelligent Drive: nová úroveň v oblasti bezpečnosti

S 65 AMG posúva latku aj v oblasti aktívnej a pasívnej bezpečnosti: čo sa pred desiatimi rokmi začalo s funkciou PRE-SAFE® a pokračovalo s DISTRONIC PLUS, vyústilo v súčasnosti do novej dimenzie automobilizmu. Komfort a bezpečnosť sa navzájom zlučujú. Mercedes Benz to nazýva „Intelligent Drive“. Vďaka novým systémom je Trieda S kupé ešte komfortnejšia a ešte bezpečnejšia.

K sériovej výbave kupé S 65 AMG patria (výňatok):
• 360-stupňová kamera
• aktívny asistent parkovania s PARKTRONIC
• ozvučovací systém Burmester® High-End s priestorovým zvukom
• balík jazdných asistenčných systémov plus vrátane DISTRONIC PLUS s asistentom riadenia a so systémom Stop&Go Pilot, brzda PRE-SAFE®, BAS PLUS s asistentom prejazdu križovatkou, aktívnym asistentom sledovania mŕtveho uhla, aktívnym asistentom udržiavania v jazdnom pruhu a PRE-SAFE® PLUS
• balík komfortných sedadiel pre vodiča a spolujazdca
• čalúnenie koža napa Exklusiv AMG
• balík KEYLESS-GO

Kupé S 65 AMG je možné objednať už teraz, uvedenie na trh v pobočkách a u distribučných partnerov Mercedes-Benz sa uskutoční koncom septembra.

Mercedes-Benz S 65 AMG Coupe´(BR 217), 2014 Mercedes-Benz S 65 AMG Coupe´(BR 217), 2014 Mercedes-Benz S 65 AMG Coupe´(BR 217), 2014 Mercedes-Benz S 65 AMG Coupe´(BR 217), 2014  Mercedes-Benz S 65 AMG Coupe´(BR 217), 2014 Mercedes-Benz S 65 AMG Coupe´(BR 217), 2014 Mercedes-Benz S 65 AMG Coupe´(BR 217), 2014 Mercedes-Benz S 65 AMG Coupe´(BR 217), 2014 Mercedes-Benz S 65 AMG Coupe´(BR 217), 2014 Mercedes-Benz S 65 AMG Coupe´(BR 217), 2014 Mercedes-Benz S 65 AMG Coupe´(BR 217), 2014Mercedes-Benz S 65 AMG Coupe´(BR 217), 2014    Mercedes-Benz S 65 AMG Coupe´(BR 217), 2014

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.