Test Mercedes-Benz Vito Marco Polo Activity

Mercedes-Benz Vito Marco Polo Activity je obytná dodávka s vynikajúcou spotrebou, priestorom pre rodinu a náklad, praktickou prístrojovou doskou a atraktívnou cenou.

Krátka charakteristika pomerne stále nového modelu Marco Polo Activity. Marco je v podstate prestavba dodávky Vito. Vznikla v spolupráci s nemeckou firmou Westfalia. Kto koho požiadal o spoluprácu nie je verejnosti známe. Je ale pravdou, že Westfalia bola v minulosti jedna z mála firiem venujúca sa prestavby vozidiel na kvázi obytné. Začali na požiadavku zákazníkov/majiteľov menších dodávok Vito. Časom tak Westfalia získala pomerne bohaté skúsenosti a možno aj dobré vzťahy s Mercedes-Benz.

Čo bolo bolo, sústreďme sa na terajšie spracovanie.

mercedes-benz-vito-marco-polo-activity-2016-250-d-cdi-nafta-diesel-exterier-interier-interior-exterior-test-preview44mercedes-benz-vito-marco-polo-activity-2016-250-d-cdi-nafta-diesel-exterier-interier-interior-exterior-test-preview43mercedes-benz-vito-marco-polo-activity-2016-250-d-cdi-nafta-diesel-exterier-interier-interior-exterior-test-preview41mercedes-benz-vito-marco-polo-activity-2016-250-d-cdi-nafta-diesel-exterier-interier-interior-exterior-test-preview42mercedes-benz-vito-marco-polo-activity-2016-250-d-cdi-nafta-diesel-exterier-interier-interior-exterior-test-preview40

Rozdiel medzi Marco Polo / Marco Polo Activity

Oba modely sú postavené na rovnakom podvozku s rovnakou prevodovkou a rovnakými motormi na výber. Takže reakcie motorov, prevodoviek a podvozku sú rovnaké. Marco Polo má prístrojovú dosku nového “civilného” modelu Trieda-V. Activity má klasickú “pracovnú” prístrojovú dosku modelu Vito. Activity nemá kuchyňu, nemá luxusný zadný rad sedadiel, nemá chladničku, ani pripojenie na elektrickú sieť. Activity je dokonca ochudobnené aj vo vonkajšom vzhľade o jednoduchú mriežku chladiča, o rovnofarebné spätné zrkadlá. Activity má ale toľko odkladacieho priestoru navyše, že Marco Polo sa zdá dosť nepraktické na dovolenku.



Der neue Mercedes-Benz Marco Polo; The New Mercedes-Benz Marco Polo

Mercedes-Benz Marco Polo

Der neue Mercedes-Benz Marco Polo; The New Mercedes-Benz Marco Polo

Mercedes-Benz Marco Polo

Der neue Marco Polo ACTIVITY – 220 CDI / The New Marco Polo ACTIVITY – 220 CDI

Mercedes-Benz Marco Polo ACTIVITY

Der neue Marco Polo ACTIVITY – 220 CDI / The New Marco Polo ACTIVITY – 220 CDI

Mercedes-Benz Marco Polo ACTIVITY

Motorizácia Vito Marco Polo Activity

Testovaná verzia disponovala motorom 250 d. Štvorvalcový agregát poháňaný zmesou nafty a vzduchu je najvýkonnejší v momentálnom modelovom roku. Či bude výkonnejší motor niekedy v blízkej budúcnosti nevieme povedať, no nie je ani potrebný. Tento motor disponuje výkonom 140 kW (190 k) a maximálnym krútiacim momentom 440 Nm. Krátkodobo má akýsi “nakopávací” režim Overtorque, ktorý pridá +10 kW (14 k) a +40 Nm.

Ovetorque je technológia dostupná pri zmene jazdných režimov pomocou DYNAMIC SELECT. Aktivuje sa automaticky v jazdných režimoch  „C“, „S“ a „M“. Sú dostupné práve pre vozidlá Marco Polo a Marco Polo Activity kvôli ich nádstavbám, možným nosičom bicyklov a pod. Tieto objekty výrazne zvyšujú aerodynamický odpor a je potrebné ho prekonať.

Takto výkonný motor spĺňajúci emisnú normu Euro 6 má skutočne nízku spotrebu. Mimo obce a v obci je to približne rovnako 5,9l/100km a dlhodobá spotreba (dokonca cez Nízke Tatry) vyšla iba na 7,2l/100km. Plne naložená dodávka so štyrmi osobami, rôznorodým nákladom vážila niečo cez 3,2t a spolu so zvýšenou strechou by mala teoreticky spotrebovať viac paliva. Určite je ale každý rád, že tomu tak nie je. Zväčšená palivová nádrž na 70l pritom zabezpečí, že prejazdíte na jedno tankovanie viac než 1000km.

Menej výkonný motor by musel pracovať vo vyšších otáčkach aby prekonával odpor vetra, ale aj samotnú hmotnosť auta. Preto bude jeho spotreba možno rovnaká a možno ešte vyššia, ako u 250 d.

Prevodovka

Testovaná bola iba automatická prevodovka 7G TRONIC PLUS, ktorá je v nízkych prevodových stupňoch ladená pre úžitkové potreby dodávky. Niet jej čo vytknúť.

Prehľad programov motorov modelu Marco Polo ACTIVITY

  • Marco Polo 160 d s výkonom 65 kW (88 k) a maximálnym krútiacim momentom 230 Nm, 6-stupňová manuálna prevodovka, Euro 6 sk. I
  • Marco Polo 180 d s výkonom 84 kW (114 k) a maximálnym krútiacim momentom 270 Nm, 6-stupňová manuálna prevodovka, Euro 6 sk. I
  • Marco Polo 200 d s výkonom 100 kW (136 k) a maximálnym krútiacim momentom 330 Nm, 6-stupňová manuálna prevodovka, na želanie 7G-TRONIC PLUS, Euro 6 sk. I
  • Marco Polo 220 d s výkonom 120 kW (163 k) a maximálnym krútiacim momentom 380 Nm, 6-stupňová manuálna prevodovka, na želanie 7G-TRONIC PLUS, Euro 6 sk. I
  • Marco Polo 250 d s výkonom 140 kW (190 k) a maximálnym krútiacim momentom 440 Nm, krátkodobo vďaka technológii Overtorque +10 kW (14 k) a +40 Nm, prevodovka 7G-TRONIC PLUS, na želanie pohon všetkých kolies 4MATIC [1], Euro 6 sk. I

Prehľad programu motorov modelu Marco Polo.

  • Marco Polo 200 d s výkonom 100 kW (136 k) a maximálnym krútiacim momentom 330 Nm, 6-stupňová manuálna prevodovka, na želanie 7G-TRONIC PLUS, Euro 6 sk. I
  • Marco Polo 220 d s výkonom 120 kW (163 k) a maximálnym krútiacim momentom 380 Nm, 6-stupňová manuálna prevodovka, na želanie 7G-TRONIC PLUS, Euro 6 sk. I
  • Marco Polo 250 d s výkonom 140 kW (190 k) a maximálnym krútiacim momentom 440 Nm, krátkodobo vďaka technológii Overtorque +10 kW (14 k) a +40 Nm, 7G-TRONIC PLUS, na želanie pohon všetkých kolies 4MATIC [2], Euro 6 sk. I

Podvozok

Pohony podvozkov sú naozaj rôznorodé. U nižšej rady Marco Polo Activity je predný náhon u modelov 160 a 180. Nad tieto motorizácie je na výber už z z pohonu zadnej nápravy, alebo pohonu 4×4 teda 4MATIC.  Testovaná verzia mala zadný náhon, ako väčšina dodávok. Ako u väčšiny dodávok nebol ani tu žiadny problém s týmto náhonom a ani raz nenastala situácia straty kontroly nad vozidlom, alebo zapadnutie vozidla. Dodávky majú samé o sebe vyššiu hmotnosť a keď ich ešte naložíte, obujete kvalitné pneumatiky, nemusíte sa prešmykovania kolies báť. Prirodzene ak chcete pravidelne jazdiť na motokrosové trate, alebo do zasnežených Vysokých Tatier, môžete si vybrať pohon 4×4.

Štandardný podvozok ktorý bol k dispozícií bohate postačoval. Auto má vodič vždy pod kontrolou, nepláva, ani sa nespráva nepredvídateľne. Darmo, veď tento podvozok bol vyvíjaný dlhé roky ako vo Vite, tak v Triede-V. ESP, kontrola trakcie a tlmič bočného nárazového vetra fungujú na jednotku a ako vodič nebude s riadením bojovať. Samozrejme musíte jazdiť s ohľadom na hmotnosť a rozmery vozidla a nemôžete si dovoliť to isté, čo s osobným autom. Tlmiče vpredu aj vzadu spolu s pneumatikami sú príjemne mäkké. Očakávaný bol výrazne tvrdší podvozok.

Prehľad variantov podvozku modelu Marco Polo:

  • Komfortný podvozok (sériovo) sa stará o komfortné jazdné vlastnosti s veľmi dobrým odhlučnením a zároveň o dobrú dynamiku jazdy.
  • Športový podvozok (na želanie) zapôsobí veľmi dobrou dynamikou jazdy a agilitou.
  • Podvozok AGILITY CONTROL s frekvenčne selektívnym systémom tlmenia (na želanie) spája agilitu s veľmi vysokým komfortom jazdy.

Pohodlie v interiéri

Toto je časť v ktorej sa Marco Polo a Activity od seba výrazne líšia. Zatiaľ čo Marco Polo je vysokokomfortná verzia dodávky, Activity svojím strohým a surovým vzhľadom zaostáva. Nie však vo všetkom. Marco Polo má predné aj zadné sedačky vybrané z vyššej strednej triedy, ba dokonca vzhľadovo sa javia ako vysoká trieda. Zadné sedačky sú iba dve, nemožno pridať ďalšie pre vyšší počet pasažierov. Podlaha môže byť drevená alebo môže mať aj koberčeky. Celá predná prístrojová doska je robená na moderný spôsob triedy C a E.

Activity má prístrojovú dosku z tmavosivého a surového plastu. Na druhej strane nezamrzia drobné škrabance a aj celkové ošetrovanie plastu je rýchle a bezproblémové. Prístrojová doska Vita má mnoho odkladacieho priestoru. Pred vodičom nad prístrojovým panelom, v strede na rádiom, pred spolujazdcom. Ďalej má spolujazdec pred sebou štandardnú odkladaciu skrinku pred kolenami. Odkladací priestor nájdete aj v pravo a vľavo od rádia a ďalší priestor je tesne nad podlahou medzi vodičom a spolujazdcom. Dve priehradky (malá a veľká) sú aj vo vodičových a spolujazdcových dverách. Marco Polo nemá okrem štandardnej priehradky pred spolujadzcovými kolenami a jednej priehradky vo dverách žiadny odkladací priestor navyše.

mercedes-benz-vito-marco-polo-activity-2016-250-d-cdi-nafta-diesel-exterier-interier-interior-exterior-test-preview36mercedes-benz-vito-marco-polo-activity-2016-250-d-cdi-nafta-diesel-exterier-interier-interior-exterior-test-preview35mercedes-benz-vito-marco-polo-activity-2016-250-d-cdi-nafta-diesel-exterier-interier-interior-exterior-test-preview34mercedes-benz-vito-marco-polo-activity-2016-250-d-cdi-nafta-diesel-exterier-interier-interior-exterior-test-preview33mercedes-benz-vito-marco-polo-activity-2016-250-d-cdi-nafta-diesel-exterier-interier-interior-exterior-test-preview32mercedes-benz-vito-marco-polo-activity-2016-250-d-cdi-nafta-diesel-exterier-interier-interior-exterior-test-preview31mercedes-benz-vito-marco-polo-activity-2016-250-d-cdi-nafta-diesel-exterier-interier-interior-exterior-test-preview30mercedes-benz-vito-marco-polo-activity-2016-250-d-cdi-nafta-diesel-exterier-interier-interior-exterior-test-preview29mercedes-benz-vito-marco-polo-activity-2016-250-d-cdi-nafta-diesel-exterier-interier-interior-exterior-test-preview28mercedes-benz-vito-marco-polo-activity-2016-250-d-cdi-nafta-diesel-exterier-interier-interior-exterior-test-preview27

Sedenie

Predné sedačky mohli mať lepšie prekrytie plastami v spodnej časti, pretože vidno rôzne káble ktoré sa tam nachádzajú. Sedačky sú ale dostatočne pohodlné aj na dlhých trasách. Prirodzene vyšší komfort aký ponúka Trieda-V by neuškodil, no nie je nevyhnutný. Vpredu sú pohyblivé lakťové opierky na vnútorných stranách sedačiek a na dlhej trase potešia.

Zadné sedačky majú 3 miesta a sú spojené do jednej lavice. Nemožno ich sklápať samostatne. Tak ako predné sú aj zadné sedačky dostatočne pohodlné no neuškodili by ešte pohodlnejšie. Vzadu chýbajú lakťové opierky no ani nie sú na výber z doplnkovej výbavy. Mnohokrát sa stalo, že na dverových paneloch zatlačili zadní pasažieri lakťami ovládače zadných okien. Okná tak otvorili počas jazdy. Tomuto sa možno vyhnúť posunutím zadných sedačiek v koľajničkách ale na druhej strane “zapcháte” zadné reproduktory a nebudete nič počuť. Zadná lavica sa dá posúvať po koľajniciach umiestnených v podlahe auta. To umožňuje pridať ďalší rad sedadiel (ak máte túto možnosť uvedenú v TP vozidla).

Hlučnosť

Hluk v kabíne je mierne vyšší nad rýchlosť 110km/h. Je to ale pochopiteľné vzhľadom na nádstavbu strechy. Okrem toho pri prejazde po nerovnom teréne, alebo v niektorých zákrutách sa voľná strecha mierne pohybuje po konštrukcii auta a spôsobuje rôzne zvuky (najčastejšie vŕzganie). Na odstránenie tohto ale neexistuje presný návod. Auto je bez strechy a pri dĺžke okolo 5m a hmotnosti okolo 3t je normálne, že strecha konštrukcii Vita a V-Class chýba. Treba povedať, že človek čakal niečo horšie. Na druhej strane nik nevie ako sa bude konštrukcia správať pri 500.000 najazdených kilometroch.

mercedes-benz-vito-marco-polo-activity-2016-250-d-cdi-nafta-diesel-exterier-interier-interior-exterior-test-preview05

Spanie a kempovanie

Aj keď je Marco Polo Activity skôr kempovacia verzia obytného vozidla, strešná nádstavba v ktorej sa nachádza posteľ je totožná s drahšou a luxusnejšou verziou Triedy V. Strechu otvoríte jednoduchým povolením dvoch svoriek nad vodičom a nad spolujazdcom. Potlačíte ju jemne hore a hydraulickopneumatické piesty sa postarajú o zvyšok práce. Rovnako jednoducho zaklapnete strechu dole. Stačí odistiť piest a jemným ťahom strechu potiahnuť dole a tá sa v určitom bode začne svojou hmotnosťou sklápať sama.

mercedes-benz-vito-marco-polo-activity-2016-250-d-cdi-nafta-diesel-exterier-interier-interior-exterior-test-preview53mercedes-benz-vito-marco-polo-activity-2016-250-d-cdi-nafta-diesel-exterier-interier-interior-exterior-test-preview54mercedes-benz-vito-marco-polo-activity-2016-250-d-cdi-nafta-diesel-exterier-interier-interior-exterior-test-preview46mercedes-benz-vito-marco-polo-activity-2016-250-d-cdi-nafta-diesel-exterier-interier-interior-exterior-test-preview12

Spanie hore

Horná posteľ je zložená z hliníkovej konštrukcie, dreveného lamelového roštu a z pohodlného matraca. Tento celok môžete bez problémov ručne vytlačiť hore do vrcholu strechy a zaistiť. V aute sa tak vytvorí obrovský priestor a vnútri môžete aj stáť. Ak chcete hore spať, na posteľ sa dostanete cez predné sedačky a treba sa ešte vyhupnúť. Hlavou je pohodlnejšie spávať smerom k volantu, pretože strecha sa zvažuje do kufra. Spanie je naozaj pohodlné a rovnaké je aj v Marco Polo. Problémom je okolitá látka, tzv. celtovina ktorá sa zarosí v noci a všetká nakondenzovaná voda steká dole. Stačí sa v noci tejto bočnej steny dotknúť a ste celý mokrý. Celtovina má aj zips a sieťku proti hmyzu a možno priestor vetrať. V chladnom počasí to ale určite nespravíte.

mercedes-benz-vito-marco-polo-activity-2016-250-d-cdi-nafta-diesel-exterier-interier-interior-exterior-test-preview26mercedes-benz-vito-marco-polo-activity-2016-250-d-cdi-nafta-diesel-exterier-interier-interior-exterior-test-preview25mercedes-benz-vito-marco-polo-activity-2016-250-d-cdi-nafta-diesel-exterier-interier-interior-exterior-test-preview07mercedes-benz-vito-marco-polo-activity-2016-250-d-cdi-nafta-diesel-exterier-interier-interior-exterior-test-preview24mercedes-benz-vito-marco-polo-activity-2016-250-d-cdi-nafta-diesel-exterier-interier-interior-exterior-test-preview23

Spanie dole

Dolná posteľ vznikne zo zadnej lavice a matracu v kufri. Pohyblivý rozkladací stolík medzi zadnými a predným sedačkami treba posunúť úplne dopredu, alebo ho úplne premiestniť bokom. Zadnú ľavicu treba posunúť smerom ku predným sedačkám, čo ide ľahko pomocou jednej páčky. Druhou páčkou preklopíte lavicu do polohy postele. Predtým ale musíte zložiť hlavové opierky. Potom preklopíte zadný matrac v kufri a pritlačíte ku nemu zadnú lavicu. Spodná posteľ je širšia, ale kratšia ako horná. Zároveň je veľmi tvrdá na spanie. Tento neduh možno odstrániť zakúpením rovnakého tenkého matracu aký je hore, ktorý potom rozprestriete cez posteľ. Určite to zvážte, samotná lavica nie je vhodná na dlhodobé spanie.

mercedes-benz-vito-marco-polo-activity-2016-250-d-cdi-nafta-diesel-exterier-interier-interior-exterior-test-preview20mercedes-benz-vito-marco-polo-activity-2016-250-d-cdi-nafta-diesel-exterier-interier-interior-exterior-test-preview19mercedes-benz-vito-marco-polo-activity-2016-250-d-cdi-nafta-diesel-exterier-interier-interior-exterior-test-preview18

Extra prekvapenia

V streche sú zabudované pohyblivé viacstupňové LED svetlá ktorými sa dá pekne osvetliť celý priestor v aute. Dole sú zabudované jednostupňové pevné LED svetlá. Pod zadnou lavicou sú zásuvky do ktorých možno odložiť skutočne obrovské množstvo tovaru. Jediným problémom je, že obe zásuvky sú skutočne labilné a musíte s nimi narábať opatrne inak zlomíte plastové vodiace lišty, čo sa nám aj stalo. Spomínaný matrac za zadnou lavicou je možné dať do vodorovnej alebo zvislej polohy. Pod aj za matrac možno uložiť materiál.

mercedes-benz-vito-marco-polo-activity-2016-250-d-cdi-nafta-diesel-exterier-interier-interior-exterior-test-preview51mercedes-benz-vito-marco-polo-activity-2016-250-d-cdi-nafta-diesel-exterier-interier-interior-exterior-test-preview21mercedes-benz-vito-marco-polo-activity-2016-250-d-cdi-nafta-diesel-exterier-interier-interior-exterior-test-preview13 mercedes-benz-vito-marco-polo-activity-2016-250-d-cdi-nafta-diesel-exterier-interier-interior-exterior-test-preview14 mercedes-benz-vito-marco-polo-activity-2016-250-d-cdi-nafta-diesel-exterier-interier-interior-exterior-test-preview15 mercedes-benz-vito-marco-polo-activity-2016-250-d-cdi-nafta-diesel-exterier-interier-interior-exterior-test-preview01

Dlho sme hľadali najlepšie riešenie, aby sme mali ľahký prístup ku veciam a asi najvhodnejšie sa javilo, keď bol matrac sklopený vo vodorovnej polohe. Zadnú ľavicu sme posunuli asi o 5cm smerom ku vodičovi. Vzniklo tak dostatok priestoru medzi zadnou lavicou a matracom na veľké kanistre s vodou. Na matraci boli uložené čisté veci (kvôli spaniu na ňom) a pod matracom boli uložené špinavé veci a propán-butánová bomba s ktorej pomocou sme si varili.

mercedes-benz-vito-marco-polo-activity-2016-250-d-cdi-nafta-diesel-exterier-interier-interior-exterior-test-preview38mercedes-benz-vito-marco-polo-activity-2016-250-d-cdi-nafta-diesel-exterier-interier-interior-exterior-test-preview37

Rozkladací stolík má takisto veľa odkladacieho priestoru. Manipulovať s ním by mal však chlap, pretože aj keď sa tvári, že obal je z hliníkovej zliatiny, je celkom ťažký. Na druhej strane je praktický a 4 osoby si na ňom vedia spraviť výdatnú hostinu. Predné sedačky sa dajú navyše v oboch modeloch štandardne otáčať smerom ku zadným sedačkám.

mercedes-benz-vito-marco-polo-activity-2016-250-d-cdi-nafta-diesel-exterier-interier-interior-exterior-test-preview50mercedes-benz-vito-marco-polo-activity-2016-250-d-cdi-nafta-diesel-exterier-interier-interior-exterior-test-preview49mercedes-benz-vito-marco-polo-activity-2016-250-d-cdi-nafta-diesel-exterier-interier-interior-exterior-test-preview48mercedes-benz-vito-marco-polo-activity-2016-250-d-cdi-nafta-diesel-exterier-interier-interior-exterior-test-preview17

Takým hnusným prekvapením bolo zvonenie príchodzieho hovoru. Vito ním disponuje štandardne a nedá sa zmeniť. Pri vyzváňaní začne ísť z reproduktorov nepríjemný pisklavý zvuk. Vodičovi takmer spôsobí zástavu srdcu a zaručene zošedivenie vlasov.

Nezávislé kúrenie – ani na krok bez neho

Testovaná verzia mala nezávislé kúrenie. Diaľkové ovládanie ku nemu sa ale stratilo ešte pred našim testovaním a jeho ovládanie je ťažšie, ako ovládanie kúrenia v nákladnom aute. Aj po jeho správnom nastavení si zariadenie kúrilo ako chcelo a mnohokrát bolo potrebné ku nemu v noci vstať a zapnúť ho ručne. Pri vonkajších teplotách pod 17°C je ale nemysliteľné byť bez tohto nezávislého kúrenia, preto zvážte jeho kúpu. Dúfajme, že problémy s ktorými sme sa stretli počas jeho činnosti vznikli zlou predchádzajúcou manipuláciou a chýbajúcim diaľkovým zariadením.

Na čo treba myslieť

V aute nie je zabudovaná chladnička, ani pripojenie na elektrinu, ani na vodu. Kým máte spomínanú bombu a varič, s varením nie je problém. Keď chcete niečo držať v teple a nechcete/nedokážete každý deň kupovať potraviny podliehajúce skaze, zapojte mobilnú chladničku v kufri do 12V zásuvky. Umývanie riadu tiež nie je problém ak máte k dispozícii vodu. Problém nastáva večer, keď sa budete chcieť uložiť na spánok. Všetkým veciam ktoré boli za lavicou a na matraci treba nájsť miesto. Najvhodnejšie je asi na vodičovej a spolujazdcovej sedačke. S tým, že kanistre s vodou a plynovú bombu sme ukladali na noc von ku autu a dúfali sme, že do rána im nenarastú nohy. Marco Polo má ale kvôli pevnej kuchynke ešte menej miesta a tak si skutočne nevieme predstaviť riešenie tohto problému.

Cena

Marco Polo Activity začína s cenou na 32.490€. Marco Polo začína na 42.089€. Testovaná verzia je dostupná za 59.000€. Pri porovnaní cena/kvalita, treba Vito pochváliť a povedať, že cena je priamoúmerná. Ak porovnáme cena/čo získate, Vito vo verzii Activity jednoznačne poráža osobné autá. Ponúka obrovský priestor pre batožinu aj cestujúcich, komfort jazdy a veľmi príjemnú spotrebu paliva. Praktickosťou sa mu nevyrovná žiadne osobné auto a keď zvážime, že parkovanie je s ním jednoduchšie, ako s SUV, tak ani iné auto v redakcii nechceme!

Cenník Marco Polo

Typ kW Cena (EUR)
200 d 100 42 089,00
220 d 120 43 610,00
250 d 140 47 513,00

Cenník Marco Polo Activity

Typ kW Cena (EUR)
160 d 65 32 490,00
180 d 84 33 590,00
200 d 100 35 790,00
220 d 120 37 290,00
250 d 140 41 190,00

Rozmery vozidla

Prosím kliknite sem.




mercedes-benz-vito-marco-polo-activity-2016-250-d-cdi-nafta-diesel-exterier-interier-interior-exterior-test-preview56 mercedes-benz-vito-marco-polo-activity-2016-250-d-cdi-nafta-diesel-exterier-interier-interior-exterior-test-preview55   mercedes-benz-vito-marco-polo-activity-2016-250-d-cdi-nafta-diesel-exterier-interier-interior-exterior-test-preview52   mercedes-benz-vito-marco-polo-activity-2016-250-d-cdi-nafta-diesel-exterier-interier-interior-exterior-test-preview47  mercedes-benz-vito-marco-polo-activity-2016-250-d-cdi-nafta-diesel-exterier-interier-interior-exterior-test-preview45      mercedes-benz-vito-marco-polo-activity-2016-250-d-cdi-nafta-diesel-exterier-interier-interior-exterior-test-preview39      mercedes-benz-vito-marco-polo-activity-2016-250-d-cdi-nafta-diesel-exterier-interier-interior-exterior-test-preview22   mercedes-benz-vito-marco-polo-activity-2016-250-d-cdi-nafta-diesel-exterier-interier-interior-exterior-test-preview16 mercedes-benz-vito-marco-polo-activity-2016-250-d-cdi-nafta-diesel-exterier-interier-interior-exterior-test-preview12 mercedes-benz-vito-marco-polo-activity-2016-250-d-cdi-nafta-diesel-exterier-interier-interior-exterior-test-preview11 mercedes-benz-vito-marco-polo-activity-2016-250-d-cdi-nafta-diesel-exterier-interier-interior-exterior-test-preview10 mercedes-benz-vito-marco-polo-activity-2016-250-d-cdi-nafta-diesel-exterier-interier-interior-exterior-test-preview09 mercedes-benz-vito-marco-polo-activity-2016-250-d-cdi-nafta-diesel-exterier-interier-interior-exterior-test-preview08  mercedes-benz-vito-marco-polo-activity-2016-250-d-cdi-nafta-diesel-exterier-interier-interior-exterior-test-preview06  mercedes-benz-vito-marco-polo-activity-2016-250-d-cdi-nafta-diesel-exterier-interier-interior-exterior-test-preview04 mercedes-benz-vito-marco-polo-activity-2016-250-d-cdi-nafta-diesel-exterier-interier-interior-exterior-test-preview03 mercedes-benz-vito-marco-polo-activity-2016-250-d-cdi-nafta-diesel-exterier-interier-interior-exterior-test-preview02

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.