O stupeň ostrejšie. Audi RS 7 Sportback

Nové svetlomety a pár detailov pre vylepšenie vzhľadu päťdverového kupé. 4.0 TFSI so 412kW/560k a ku tomu technológia COD. To je nové Audi RS 7 Sportback – legálny športový nástroj.

Informovali sme vás o novom Audi A7 a S7, no je načase pritvrdiť, podradiť a pridať v novom RS 7. Noviniek sa na prvý pohľad nezdá až také množstvo, ako by niekto očakával, preto si priblížime pár vecí.

Čo sa nezmenilo?

Nezmenil sa osemvalcový motor do V s objemom 4 litre a s výkonom 412kW/560k (medzi 1.750 a 5.500ot/min) a krútiacim moment 700Nm. Nezmenila sa ani technológia COD, ktorá vypína 4 valce (konkrétne č. 2, 3, 5 a 8). Jedná sa o (navonok) prosté uzavretie ventilov prívodu paliva do valcov, ale aj o uzavretie ventilov odvodu výfukových spalín. To nie však také jednoduché a Audi sa muselo vysporiadať so znížením vibrácii v polofungujúcom motore a so znížením hluku. Toto všetko za cenu znížania spotreby o približne 5% čo je v reálnom čísle 9,5litra benzínu na 100km.

Tento drobec katapultuje auto na stovku za 3,9s a viacej ako bublanie valcov bude počuť už iba hvízdanie dvoch turbodúchadiel.

Čo sa zmenilo?

Typická dlhá motorová kapota spolu s prudko klesajúcim C-éčkovým stĺpikom dodáva v globále autu športový nádych, no ešte dynamickejšie bude auto vyzerať s novou jednorámovou čiernou RS-mriežkou chladiča s ostrejšími hranami v rohoch.  Tri príplatkové optické balíky: matný hliník, lesklá čierna a karbón dodávajú RS 7 to správne „orechové“. Pod SPZ je veľký nápis quattro (to aby ste vedeli, že sa jedná o pohon oboch náprav) a aj predný spojler má väčšie chladiace vstupy vzduchu.
Audi RS 7 Sportback

Svetlomety sú takisto ako v A7 a S7 sériovo dodávané s LED žiarovkami. No a opäť za príplatok si môžete dať namontovať Matrix LED. Z vonkajšieho lakovanie je už možnosť si vybrať aj medzi metalízami floretová strieborná, ľadová biela, mýtická čierna a sepang modrá perleť. (nepýtajte sa ma aké farby to sú, donedávna som nevedel pomenovať aquamarínovú)
Audi RS 7 Sportback

Interiér je ponorený do elegantnej čiernej a jemne prepracovali ovládanie vetrania/vykurovania, pádla na preraďovanie za volantom a emblém quattro na prístrojovej doske. Dotykový displej MMI spolu so sériovo dodávanou (ďakujem pekne za tie peniaze) MMI navigáciou plus je z novej generácie a využíva grafický procesor od Nvidie. (ešte rok a môžeme sa namiesto na počítačoch hrať v autách hry a auto bude jazdiť po svojom, teda cez satelity)
Audi RS 7 Sportback

Čo ešte nájdem v sérii?

Audi RS 7 má vzduchový nastaviteľný podvozok a vďaka tomu je voči S7 bližšie ku asfaltu o 20mm a nastavuje sa cez ovládač jazdných režimov. Guľať sa budete na 20-palcových elektrónoch (za príplatok na 21-palcových). Brzdové kotúče sú chladené a odľahčené (vďaka vlnovému dizajnu). Za príplatok sú k dispozícii kotúče na báze uhlíkových vlákien a keramiky. Stabilizačná kontrola ESC disponuje športovým módom a dá sa aj úplne deaktivovať.
Audi RS 7 Sportback

Základná cena

V podstate na to, že dostane pretekárske auto s ktorým sa nehanbíte ísť aj na obchodné stretnutie si Audi nepýta až tak hroznú čiastku. Cenovka v Nemecku začína na 113.300€.

Autor: Vladislav Baniari; Zdroj+foto: Audi
Audi RS 7 Sportback Audi RS 7 Sportback  Audi RS 7 Sportback   Audi RS 7 Sportback Audi RS 7 Sportback

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.