Audi A7 v plnej kráse

Audi A7 Sportback prichádza prerobené v mnohých smeroch. Nové päťdverové kupé ponúka nové motory, prevodovky, svetlomety, zadné svetlá a nový multimediálno-informačný systém. Audi A7 Sportback je na trhu už od roku 2010 a debutovalo so svojimi špecifickými tvarmi: predĺženou kapotou, šikmým C-stĺpikom a strmo padajúcim kufrom a to v celkovej dĺžke 4,97m.

Najväčšie zmeny na novom modeli vidno na prednej mriežke chladiča ktorá je (ako je už štandardom pre autá od roku 2013) jednorámová, predné svetlá sú v štandarde s LED technológiou a za príplatok je možné osadiť aj Matrix LED svetlomety. Zadný nárazník zmenil taktiež svoje proporcie a s ním aj zadné svetlá (ktoré sú taktiež už v štandardnej výbave zostavené z LEDiek) a zadné koncovky výfukovej sústavy.

Šasi je aj naďalej zostavené z hliníkových zliatin a vysokopevnostnej ocele. Kufor sa otvára/zatvára elektricky a pojme 535 litrov čohokoľvek (nafta, drahý alkohol) a ak bude potrebovať niekto previesť o pár litrov čohokoľvek viac, po sklopení zadných sedačiek dostane k dispozícii 1390 litrov. Prístrojová doska je taká klasika, vraj jednoduchá a “vzdušná”. V podstate ale možno zhodnotiť, že sú ľudia ktorým sa páči a potom sú ľudia ktorým sa nepáči. Čo sa ale bude páčiť všetkým sú sedadlá, ktoré za príplatok vetrajú a masírujú. Za ďalší príplatok je ku MMI rádiu aj displej vo výške očí premietajúci všetky dôležité informácie na čelné sklo.

2xTFSI+3xTDI

Znie to ako kódové označenie zbraňového systému, ale v podstate sa jedná o zbrane a to dosť ostré. S vynoveným modelom prichádzajú aj vynovené motory. Dva benziňáky a tri nafťáky sa nachádzajú vo výkonovom intervale od 160kW/218k do 245kW/333k. Výrazne vynovený 3.0 TDI má výkon 218k a s predným náhonom zhltne tento šesťvalec údajne iba 4,7l/100km.
Opačným prípadom je motor z Audi S7 a to 4.0 TFSI s výkonom 331kW/450k (dokáže však odpájať prítok paliva do valcov v šetrnom režime). 3.0 TDI Biturbo (265W/320k) pracuje s osemstupňovou prevodovkou Tiptronic a zvyšné motory spolupracujú so sedemstupňovou S tronic.

Predokoľky používajú úplne novú dvojspojku. Stály náhon quattro na obe nápravy je možné dostať do auta iba ak má výkon nad 200kW/272k a za príplatok (aké prekvapenie, kto by to bol čakal) sa dá dovybaviť aj športovým medzinápravovým diferenciálom.

Veľké a väčšie kolesá

Audi A7 Sportback bude jazdiť iba na elektrónoch s priemerom od 17 do 21 palcov (a za dosť veľa poplatkov možno jazdiť aj s nejakou 22-jkou na spolujazdcovom sedadle). Niektoré motorizácie sú dodávané s novými ľahšími brzdami. Elektromechanické servoriadenie má vysoko efektívny elektromechanický pohon. Za príplatok sú k dispozícii dve ďalšie športové jazdné štýly so vzduchovým podvozkom a dynamickým riadením. Nové Audi A7 Sportback bude na predaj od neskorého leta 2014 a v Nemecku začína jeho cena na 51.300€. Audi S7 je od 82.300€. Autor: Vladislav Baniari; Zdroj+foto: Audi Audi A7 Sportback Audi A7 Sportback Audi A7 Sportback Audi A7 Sportback Audi A7 Sportback Audi A7 Sportback Audi S7 Sportback Audi S7 Sportback Audi S7 Sportback Audi S7 Sportback Audi S7 Sportback Audi S7 Sportback Audi S7 Sportback Audi S7 Sportback

About V

One thought on “Audi A7 v plnej kráse

Leave a Reply

Your email address will not be published.