Štart slovenských jazdcov na MS a ME v motokrose

Počas uplynulého víkendu, v dňoch 25.-26.6.2016, sa v Taliansku na pieskovej trati Mantova uskutočnilo dvanáste podujatie seriálu Majstrovstiev sveta v motokrose MXGP a MX2 a zároveň aj
ôsme podujatie seriálu Majstrovstiev Európy EMX250. Na oboch šampionátoch malo znova zastúpenie aj Slovensko. Medzi svetovou špičkou štartoval Richard Šikyňa v triede MX2 a v európskej triede EMX250 nás reprezentoval Tomáš Kohút.

MXGP Talianska

V kráľovskej triede MXGP zvíťazil Tim Gajser (SLO) pred druhým Gautierom Paulinom (FRA) a tretím Clementom Desalle (BEL). V triede MX2 dominoval Jeffrey Herlings (NED), na 2.priečke sa umiestnil jeho krajan Brian Bogers (NED) a na 3. Dylan Ferrandis (FRA). Mladý slovenský reprezentant Richard Šikyňa podal výborný výkon a dojazdil v prvej jazde na 23. a v druhej jazde na 19. mieste.
V európskej triede EMX250 bolo poradie nasledovné: 1. Bas Vaessen (NED), 2. Thomas Kier Olsen (DEN), 3. Anton Gole (SWE). Náš Tomáš Kohút prišiel do cieľa v prvej jazde na 17. a v druhej jazde na 37. mieste, celkovo sa umiestnil na 22. priečke.
Kompletné výsledky oboch šampionátov ako aj priebežné poradie nájdete na: http://results.mxgp.com/mxgp/standings.aspx

ME EMX Open Poľsko

Motokrosová trať v Olsztyne (Poľsko) bola tento víkend dejiskom siedmeho podujatia tohtoročného seriálu Majstrovstiev Európy v motokrose triedy EMX open.
Na podujatí nás reprezentoval jediný jazdec a to Jakub Hruška, ktorý sa umiestnil v prvej jazde na výbornom 4. mieste a v druhej na 6. mieste, celkovo obsadil 6. priečku. Víťazom oboch jázd bol
Dmytro Asmanov (UKR).
Výsledky podujatia ako aj priebežné poradie nájdete na: http://www.fim-europe.eu/events/226

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.