Outlaw 275 Drag Radial Chevelle

Zostaviť auto pre americký šprint je neuveriteľne zložité. Vie o tom svoje aj Barry Lutz, majiteľ Chevellu nelimitovanej triedy šprintu 275 Drag.

Jedna zmena, tri roky

Čo začalo ako malá úprava v podobe pridania ochranného rámu, skončilo ako trojročná kompletná úprava celého auta.
Tento krásny Chevelle je poháňaný 8,85l motorom Big Block Chevy. Motor zvláda aj veľký nápor spaľovanej zmesi tvorenej benzínom z nádrže a vzduchom z kompresora F2 ProCharger. Mechanické čerpadlo ťahá z nádrže benzín s vysokým oktánovým číslom, niekde okolo hodnoty 120+ s kódovým označením VP Q16, ktorý sa musí kupovať samostatne v nato vyradených obchodoch a nie na bežných benzínových staniciach.
Benzín putuje do motora cez vstrekovacie trysky, riadené kontrolným systémom Fast XFI v pretekárskej úprave.
IMG_2638

Prevodovka Mark Micke TH400 s dvomi rýchlosťami a M&M konvertor krútiaceho momentu majú na starosti prenos obrovského výkonu a momentu na zadnú nápravu s priemerom diferenciálu až 23cm. Táto zadná náprava bola vyrobená na objednávku, keďže sa jedná o kusovú výrobu, ktorú ponúka firma TRZ Motorsport.
housing
Nakoniec sa na lepivý vyhriaty asfalt šprintérskej trate priliepajú špeciálne pneumatiky Mickey Thompson Pro 275 obuté na vysokopevných diskoch MacFab double bead-locks.
IMG_0961

Úpravu karosérie a výrobu ochrannej klietky mal na starosti vedúci firmy Webb Racecraft.Chevelle využíva predné aj zadné pruženie od TRZ Motorsports. Dvojité tlmiče sú nastaviteľné vo všetkých štyroch rohoch auta a ich útroby boli opäť prerobené pre pretekárske účely, konkrétne ventily boli na mieru vyrobené a nanovo osadené do tlmičov.
image5

Pri prvom odskúšaní na reálnej trati v South Georgia Motorsport Park dosiahol Barry so svojím Chevelle 241km/h za 4,75s.

Autor: Vladislav Baniari; Zdroj: dragzine.com

image8 image9 image11 image111-e1393944448282    image4

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.