Ryan Villopoto ukončil kariéru. Svet už neuzrie šampióna

A je to tu. Smutná, ale našťastie nie tragicky smutná správa obletela internet.

Ryan Villopoto oznámil dnes na svojom Facebookovom profile odstúpenie od profesionálnej motokrosovej kariéry. V prvom rade vysvetľuje, že je to aj na základe posledného zranenia, ktoré utrpel v apríly na MXGP. Zranenie sa tvárilo ako narazená kostrč, no nakoniec prišli doktori na rozsiahle problémy, ktoré sa týkajú hlavne Ryanovej chrbtice.

Aj keby sa Ryan dokázal vrátiť do kondície, aj tak by nestihol dostatok pretekov zo série MXGP na výraznú zmenu výsledku.

Ďalej ďakuje svojej rodine, priateľom a sponzorom za ich nekonečnú podporu. O sponzoroch sa vyjadruje ako o sponzoroch v pravom slova zmysle. Vždy mu dodávali, čo bolo potrebné a najlepšie. Rodina stála pri Ryanovi v najťažších časoch a vlastne ho ku tomuto športu dostala a previedla ho ním, keď ešte nemal toľko skúseností a možností.

Ďakuje aj svojim súper za to, že sa nimi mohol porovnávať. Aj vďaka ním dosiahol to, čo dosiahol.

Každý skalný fanúšik tohto tichého, no svetového mladého chlapa dnes trochu smúti. No vždy je lepší takýto smútok, ako smútok z nenávratného zranenia tohoto športu. A každý, kto sledoval či už SX, alebo MX s Ryanom, tak vie, že je to bez pochýb jeden z najtvrdších športov planéty.

11665561_848660051837450_190244427158751212_n

9-násobný národný majster AMA. 4x SuperCross. 3x Motocross 250. 2x Motocross 450.

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.